Официално: От следващия сезон Ювентус ще има нов треньор


Официално: От следващия сезон Ювентус ще има нов треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

4667 0

От следващия сезон италианският хегемон - Ювентус, ще има нов треньор. Новината бе официално потвърдена на сайта на "бианконерите", които оповестиха и раздялата с Масимилиано Алегри.

„Масимилиано Алегри няма да бъде треньор на Ювентус през сезон 2019/20, се казва в официалното съобщение на италианския клуб. В последните седмици многократно излиза информация, че двете страни са близо до раздяла, като през последните дни е имало няколко срещи между Алегри и ръководството.

Договорът на специалиста с Ювентус ще бъде прекратен по-рано, тъй като той изтичаше на 30 юни 2020 година. Алегри и президентът на Ювентус Андреа Аниели ще говорят заедно на пресконференцията в събота преди предстоящия мач на „бианконерите“.

Алегри пое "бианконерите" през 2014 година и спечели пет титли на Италия в 5-те си години престой в клуба. Той спечели четири пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата. Той е избиран 4 пъти за най-добър треньор на Ботуша. Бившият наставник на Милан е първият треньор в италианския футбол, който 4 пъти подред спечели златен дубъл - първенството и купата на страната.

А кой е най-подходящ да замени Алегри според звездата на тима Кристиано Роналдо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички