В лудо дерби Интер продължи добрата си серия срещу Милан (ВИДЕО)


В лудо дерби Интер продължи добрата си серия срещу Милан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

4591 0

Голямото дерби на 28-ия кръг на Серия А между Интер и Милан напълно оправда очакванията за горещ сблъсък. "Нерадзурите" победиха с 2:3 големия си съперник и вече са на трето място с 2 точки пред "росонерите", които останаха четвърти. Весино откри резултата в 3', а Стефан Де Врай удвои в 51'. Бакайоко намали в 57ю, а Лаутаро Мартинес отбеляза от дузпа в 67'. Мусакио оформи крайния резултат в 72'. По този начин „нерадзурите” удължиха своята добра серия срещу градския съперник. За последно Милан надделя през 2016 година.

Противно на очакванията, че Милан ще се хвърли по-здраво в двубоя, Интер много по-бързо влезе в срещата и откри резултата още в 3'. Мартинес засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнеше Матиас Весино, който я прати в мрежата. В 9' Пакета пробва рефлекса на Самир Ханданович с далечен изстрел, но капитанът на Интер внимаваше и изби топката.

В 17' "нерадзурите" бяха близо и до втори гол. Д’Амброзио се освободи от  центрира силно към вратата на Донарума, но пред вратата Лаутаро Мартинес се размина, а после Давиде Калабрия изчисти напред. В 20' Лукаш Пакета се хвърли за високото подаване в центъра на наказателното поле, но прати удара си с глава малко встрани от лявата греда. 4 минути след това символичните домакини пробваха още един удар чрез Хакан Чалханоглу, който се целеше средата на мрежата, но ударът му беше отразен от вратаря с безпроблемно спасяване.

В 30' Интер изпусна златен шанс да удвои преднината си. Матиас Весино стреля към вратата, но прати топката високо над вратата от обещаваща позиция. Определено отборът на Спалети бе този, който създаде повече положения през първата част и показаха много по-опасни неща в атака. В 41' Шкриниар надскочи Франк Кесие  в наказателното поле, но вместо да насочи топката във вратата на Донарума, тя мина близо до лявата греда.

Милан не започна достатъчно концентрирано и второто полувреме, и отново получи бързо гол в своята врата. Политано отигра с красиво прехвърлящо подаване в наказателното поле, където Стефан де Врай засече с глава и насочи топката към вътрешната страна на дясната греда за 0:2.

 

"Росонерите" обаче реагираха и в 57' върнаха едно попадение за радост на своите привърженици. Хакан Чалханоглу центрира оство в наказателното поле, което бе достигнато от  Бакайоко. Неговият удар с глава отблизо порази мрежата под напречната греда и отбеляза първия си екип за тима.

Точно, когато домакините погледнаха по-смело в атака в търсене на изравнително попадение, реферът отсъди дузпа в полза на Интер. Саму Кастийехо препъна Политано, а междувременно реферът се подхлъзна преди да отсъди дузпата, но това не му попречи на решението. Зад топката застана Мартинес, който отново върна преднината от два гола.

Динамиката на двубоя обаче се запази и оправда напълно очакванията за дерби. в 71' "росонерите" стигнаха и до второ попадение. В 71-ата минута обаче Милан отбеляза втори гол. След центриране Шкриниар отклони към вратаря Ханданович, който отрази опита за автогол, но топката се върна в Матео Мусакио, който от два метра намали резултата. В 88' реферът вдигна директен червен картон на Андреа Конти, който извърши грубо нарушение, но след това съдията прегледа ситуацията след намесата на ВАР и реши да смени решението си, показвайки само жълт картон на Конти.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МИЛАН: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кеси, Бакайоко, Пакета, Сусо, Чалханоглу, Пьонтек

ИНТЕР: Ханданович, Асамоа, Шкриниар, Де Врай, Д'Амрозио, Весино, Брозович, Галярдини, Перишич, Политано, Мартинес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Наставникът на "росонерите" Дженаро Гатузо се радва на почти пълен състав за този мач. Единствено Джакомо Бонавентура няма да може да вземе участие в срещата. В същото време в Интер нещата изглеждат малко по-различно. Мауро Икарди продължава да е извън сметките на треньорския щаб, а Раджа Наинголан също няма да може да вземе участие в двубоя.

Милан влиза в битката в по-добро настроение от съперника си. "Росонерите" не познават вкуса на загубата вече в 10 поредни кръга в Серия А, а за същия период "нерадзурите" спечелиха 5 мача, загубиха 3 и записаха 2 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички