В Италия са изумени: Как с тези дългове Интер е в Серия А??

Италианското финансово издание "Il Sole 23 Ore" изрази сериозна изненада, че Интер все още е част от Серия А, след като клубът има задължения за над половин милиард евро, превръщайки се в клуба с най-сериозни загуби в последните години в европейския футбол.

До юни 2017 година Интер е бил на загуба от 83.41 милиона евро, което е с цели 29 милиона евро повече в сравнение с предишните 12 месеца. Това означава, че капиталът, който беше налят от новите собственици на клуба, не достига за покриване на оперативните разходи на един от италианските грандове.

Най-скъпият състав на английската Висша лига

Английската Висша лига скоро може и да не държи рекорда за най-скъп трансфер в историята, но клубовете от елита за поредно лято ще дадат най-мног...

През 2017 година Интер все пак е намалил пасивите си в сравнение с година по-рано, но краят на финансовата година е показал, че дълговете на Интер са се увеличили на цели 637 милиона евро - почти 150 милиона евро повече в сравнение с година по-рано.

Заемите от страна на акционерите са оценени на 221 милиона евро, Интер дължи 208 милиона евро на банкови институции, както и различни задължения по трансферите на футболистите в първия отбор.

Крупен спонсор заряза Милан след 20 години партньорство

Немският производител на спортна екипировка Adidas повече няма да бъде спонсор на Милан, след 20 години съвместна работа, съобщава Gazzetta dello...

В момента собственик на Интер е бизнес групата "Suning Group", която държи 68.55% от акциите на отбора. Ерик Тохир държи 31.05% от останалите акции. Новите китайски собственици отпуснаха заеми на обща стойност 298 милиона евро на клуба. Последният заем беше настойност 81 милиона евро за реализиране на трансфери през летния трансферен прозорец.

Освен това капиталът на отбора беше увеличен със 142 милиона евро, като голяма част от сумата беше използвана за покриване на задължения и лихви. Въпреки това в Интер вярват, че все още могат да спасят финансовия феърплей, въведен от УЕФА. Ако не успеят до края на юни, отборът ще трябва да плати глоба на стойност 7 милиона евро и да понесе сериозни рестрикции за участието си в Европа.

Още по темата

Please select answer!