Светлина в края на тунела: Милан чу заветното "да" от фаворит №1 за треньор на гранда


Светлина в края на тунела: Милан чу заветното "да" от фаворит №1 за треньор на гранда
Снимка: Guliver/GettyImages

4417 0

Дните на Марко Джампаоло начело на Милан са преброени. Италианският специалист е очевидно недолюбван от футболистите, а победата над Дженоа не топли никого с оглед на ужасната игра, показвана от "росонерите" през последните месеци. И ръководството на клуба работи здраво в търсенето на нов треньор. 

Според информация на "Sky Italia", ръководството е получило събдоносното "да" от Лучано Спалети - доскорошният треньор на градския съперник Интер. Именно той върна "нерадзурите" в топ 4 на Серия А, но заради проблемите в съблекалнята той бе отстранен от поста си. Интересното обаче е, че той все още се води на работа в гранда, въпреки че Антонио Конте пое юздите на "Джузепе Меаца". Причината за това е финансова - Интер не иска да плаща огромната неустойка на специалиста и предпочита да го държи на месечна заплата, докато той не си намери предложение, което го удовлетворява. 

След като спаси единия гранд от Милано, Спалети е заинтригуван от възможността да помогне и на другия да се завърне поне в Шампионска лига. Сега на ход са ръководствата на двата тима, които трябва да се споразумеят за правата на треньора. Както може да се очаква, Интер няма нищо против да не получи трансферна сума за Спалети, стига Милан да се съгласи да плаща изцяло заплатата на специалиста, който не е готов да получава по-малко, отколкото при "нерадзурите" (около 3.5 милиона евро).

Драмата около поста на треньор на Милан е много голяма, като дори се заговори за завръщането на Дженаро Гатузо, който има важно условие, за да поеме "росонерите" (какво е то - четете в тази статия).  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички