Спорна дузпа спаси Италия срещу Полша


Спорна дузпа спаси Италия срещу Полша
Снимка: Getty Images/Gulliver

1305 0

Отборите на Италия и Полша направиха равенство 1:1 в първи мач от турнира на УЕФА Лига на нациите, който бе и дебют за новия селекционер на четирикратните световни шампиони Роберто Манчини.

На „Стадио Ренато Дал‘Ара“ в Болоня Манчини заложи на своя любимец Марио Балотели за атаката на тима, но Скуадра Адзура не се представи на ниво и отправи едва два точни изстрела в целия двубой. Поляците, които също бяха водени от нов треньор – Йежи Бжечек, който замени на поста Адам Навалка след Световното първенство, от своя страна бяха по-опасни в предни позиции и поведоха в резултата пет минути преди почивката след изстрел от воле на Пьотър Желински.

Манчини все пак бе спасен в 78-та минута от полузащитника Жоржиньо, който реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Якуб Блашчиковски срещу Федерико Киеза, като повторенията показаха, че по-скоро полякът първо играе с топката. В крайна сметка отборите поделиха точките, а в понеделник за Италия предстои гостуване на третия отбор от групата – Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички