След скандалите около Интер - Наполи: Обмисля се спиране на Серия А


След скандалите около Интер - Наполи: Обмисля се спиране на Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

3312 0

Сериозни наказания и сътресения може да претърпи италианския футбол след скандалите около дербито между Интер и Наполи. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се закани дори и да спре Серия А, ако се наложи. Един фен на Интер почина след сблъсъци между фенове на двата отбора, а по време на самия двубой пък привърженици на "нерадзурите" обидждаха Калуди Кулибали с расистски скандирания.

"Ще обмислим сериозно дали да не предприемем това крайно решение. Първо обаче ни трябва малко време, за да се координираме помежду си. Имаме проблем с опазването на обществения ред и съответно той трябва да бъде решен. Трябва също така да се прецени дали мачовете ще продължат, или не. Много съм притеснен от случващото се. Беше видно, че някои от футболистите на "Сан Сиро" бяха много изнервени. В момента анализирам всичко, защото се случи нещо сериозно", сподели Гравина.

Той коментира и изказването на наставника на Наполи Карло Анчелоти, който заяви, че е са искали срещата да бъде прекратена. "В момента проверяваме дали наистина е имало три опита от страна на Наполи за спиране на срещата и в същото време тя не е била прекратена. Изглежда обаче, че е имало само една такава молба. Днес прокурорът ще изложи своята информация. Факт е, че се случи нещо много неприятно".

Малко след това се появи се информация, че най-вероятно предстоящият в събота кръг в италианския шампионат ще се състои по програма, но след това може и да се стигне до спиране на първенството. “Не можеш да загинеш на футболен мач през 2018-а година”, написа вицепремиерът на страната Матео Салвини, като добави, че веднага след Нова година ще свика среща с участието на тарторите на футболните агитки на тимовете от Серия А и Серия Б.

Какво сподели Карло Анчелоти след двубоя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички