Два гола на Роналдо изковаха труден успех за Ювентус в Серия А


Два гола на Роналдо изковаха труден успех за Ювентус в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

7221 0

Италианският шампион Ювентус постигна труден, но много ценен успех над Парма в Серия А. "Бианконерите" надиграха "кръстоносците" с 2:1 в мач от 20-тия кръг на италианското първенство.

Победата за "старата госпожа" бе изкована след два гола на Кристиано Роналдо, който вече има 17 попадения на сметката си в Серия А - с шест по-малко от лидера Чиро Имобиле, който отбеляза хеттрик за Лацио в събота.

През по-голямата част от първото полувреме Ювентус контролираше играта, но не създаваше достатъчно добри положения пред вратата на гостите. Едва в края на частта "бианконерите" успяха да излязат напред в резултата - при това с доза късмет.

Кристиано Роналдо овладя кълбото на границата на наказателното поле и веднага се устреми да си освободи пространство за стрелба. Ударът на португалската звезда рикошира от тялото на играч на Парма, за да промени траекторията си и да остави без шанс Луиджи Сепе - 1:0.

Малко по-късно Аарън Рамзи се озова на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът му профуча на сантиметри от страничния стълб.

В 55-ата минута Парма успя да отвърне на удара след ъглов удар. Влезлият като резерва Андреас Корнелиус успя да се извиси над всички в наказателното поле, за да забие топката в мрежата на Шчесни, а известна вина за гола имаше и Роналдо, който не успя да опази нападателя на гостите - 1:1. 

Само три минути по-късно "зебрите" си върнаха преднината в мача. Пауло Дибала проби по десния фланг и подаде към Кристиано Роналдо, който от чиста позиция за стрелба нямаше как до пропусне целта - 2:1.

Чрез тази победа Ювентус се откъсна еднолично на върха в Серия А с 51 точки, възползвайки се от грешката на Интер, който вече е на четири пункта зад прекия си конкурент за титлата. Парма от своя страна остава на седмо място с 28 точки, като продължава да се надява, че ще играе в Европа през следващия сезон.

Преди срещата:

Ювентус влиза в кръга като лидер в първенството, но Интер и Лацио продължават да дишат във врата на "бианконерите". Парма от своя страна се намира на седма позиция с 28 пункта и продължава битката за място в евротурнирите.

Кадровите проблеми в щаба на Маурицио Сари са далеч по-сериозни от тези в тима на "жълто-сините". За "зебрите" отсъстват контузените Киелини, Кедира, Демирал и Де Шилио, както и наказаният Бентанкур. При "кръстоносците" липсва единствено Ян Карамо, който продължава да лекува контузия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ювентус: Войчех Шчесни, Хуан Куадрадо, Матайс Де Лихт, Леонардо Бонучи, Алекс Сандро, Адриен Рабио, Миралем Пянич, Блейс Матуиди, Аарън Рамзи, Пауло Дибала, Кристиано Роналдо

Парма: Луиджи Сепе, Матео Дармиан, Симоне Якопони, Бруно Алвеш, Рикардо Гальоло, Юрай Куцка, Хернани, Матео Скоцарела, Ясмин Куртич, Деян Кулушевски, Роберто Инглезе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички