Ръководството на Милан хвърли яснота около бъдещето на Гатузо и Игуаин


Ръководството на Милан хвърли яснота около бъдещето на Гатузо и Игуаин
Снимка: Getty Images/Guliver

1569 0

Треньорът Дженаро Гатузо и нападателят Гонсало Игуаин ще останат в Милан, потвърди спортният директор на тима Леонардо. В последните дни се появиха слухове, че легендарният халф на тима ще бъде уволнен при издънка срещу СПАЛ. Освен това на Ботуша пишат, че интерес към Игуаин има от английския Челси.

"Няма план да заменим Гатузо, клубът не се е свързвал с никого“, сподели Леонардо. Бившият нападател на Ювентус Гонсало Игуаин пък е свързван с трансфер в Челси като заместник на Алваро Мората и Оливие Жиру на "Стамфорд Бридж“.

"Челси? Няма оферта за Игуаин. Никой не ни е питал за него и той самият не е поискал да напуска“, обясни спортният директор. Седемкратните европейски клубни шампиони са извън местата, даващи право на участие в най-престижния европейски клубен турнир, като са на три точки зад четвъртия в таблицата Лацио и не са се разписвали в последните си четири мача в Серия А.

"Опитваме се да оправим ситуацията и да осъществим целта си в края на сезона, а именно да завършим в топ 4“, каза Леонардо. "Собствениците знаят каква е ситуацията, и всички трябва да работим колективно, да тръгнем напред. Нуждаем се от разбиране в тези трудни моменти за клуба, няма да закупим 10 футболисти и изведнъж да оправим всичко“, коментира още той.

Леонардо, бивш треньор и играч на Милан, каза, че Игуаин не е пожелавал да напусне "Сан Сиро“ въпреки информациите в медиите, свързващи го с присъединяване към бившия си наставник в Наполи Маурицио Сари във Висшата лига. 31-годишният футболист се присъедини към Милан от Ювентус под наем до края на сезона през юли след пристигането на Кристиано Роналдо в Торино, но има едва пет гола в 14 мача за "росонерите“.

КОИ СА НАЙ-ВЪЗМОЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ НА ТОП ОТБОРИТЕ В АНГЛИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА?

"Той е играч на Ювентус, имаме възможност да го закупим за постоянно в края на сезона. Няма нищо, което да се каже повече по въпроса. Той трябва да поеме отговорност и да покаже това, на което е способен на терена. Нашите взаимоотношения с него са много директни, той играе важна роля за нас и го знае. Той има лидерска роля, защото е спечелил толкова много. Тогава ще видим в края на сезона какво ще се случи, защото едно е да бъдем в Шампионската лига, а съвсем друго извън нея“, обясни Леонардо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички