Рома сряза Лацио в дербито на Вечния град (ВИДЕО)


Рома сряза Лацио в дербито на Вечния град (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1286 0

Рома надви с 2:0 Лацио в 145-о издание на „Дерби дела Капитале”. С попадения на Кевин Строотман и Раджа Наинголан „вълците” записаха третата си поредна победа над този съперник в Серия А.

Освен това Рома е в серия от осем мача без загуба срещу големия си съперник в шампионата. След равностойно първо полувреме на Олимпико, през втората част играчите на Лучано Спалети нанесоха своя удар.

Въпреки че бяха без една от големите си звезди Мохамед Салах, както и живата легенда на тима Франческо Тоти, който остана резерва, символичните гости създадоха доста проблеми за защитата на Лацио.

В 53-ата минута голмайсторът на „джалоросите” Един Джеко можеше да открие резултата, но ударът му с глава бе спасен от Маркети. В 61-ата минута сценарият се повтори – босненският национал засече отлично центриране на Раджа Наинголан, но стражът на „орлите” спаси.

Натискът на „вълците” все пак се увенча с успех в 64-ата минута, при която Кевин Строотман се възползва от груба грешка на Уолъс и от чиста позиция вкара за 1:0. След гола последваха стълкновения между играчи на два тима, което доведе до това главният рефер Лука Банти да покаже червен картон на резервата на Лацио Данило Каталди, заради бурната му реакция.

В 77-ата минута Рома узакони успеха си в дербито с втори гол, който бе дело на Раджа Наинголан. Белгийския национал напредна в половината на „бианкочелестите” и с топовен шут от близо 27 метра простреля Маркети за крайното 2:0. С днешния си успех „джалоросите” се върнаха на втората позиция в класирането с 32 точки, колкото има и третият Милан. Лацио заема шестото място с 28 пункта.


Lazio vs AS Roma 0-2 (Serie A) 04⁄12⁄2016 by billiemccarroll

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички