Рома се настани в четворката след домакински успех срещу СПАЛ


Рома се настани в четворката след домакински успех срещу СПАЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

1005 0

Отборът на Рома постигна важна победа в домакинството си на последния в класирането в Серия А СПАЛ. „Вълците“ постигнаха обрат в срещата и надиграха своите гости с резултат 3:1. Лоренцо Пелегрини, Диего Пероти от дузпа и Хенрик Мхитарян бяха точни за Рома, а Андреа Петаня, също от дузпа, вкара гола за СПАЛ.

Римляните бяха по-активният отбор на „Олимпико“ в началото на срещата. Играчите на Пауло Фонсека имаха някои добри възможности да открият резултата, но това не се случи. Вместо това гостите бяха първият тим, който стигна до гол в мача. В 41-вата минута Тиаго Чионек бе фаулиран в наказателното поле на Рома от Александър Коларов и съдията посочи бялата точка. Андреа Петаня застана зад топката и успя да открие резултата – 0:1!

През втората част отборът на Рома хвърли всички сили в атака и бързо стигна до гол. В 52-рата минута Коларов намери Лоренцо Пелегрини в наказателното поле на СПАЛ и италианецът реализира за 1:1! Десет минути по-късно Един Джеко бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди втора дузпа в срещата, но този път в полза на Рома. Диего Пероти се нагърби с изпълнението и успя да изведе „вълците“ напред в резултата – 2:1! В 82-рата минута домакините стигнаха и до трети гол. Алесандро Флоренци намери Хенрик Мхитарян, който бе безпощаден и оформи крайното 3:1.

По този начин отборът на Рома събра актив от 32 точки и се изкачи на 4-тото място в класирането. СПАЛ записа трето поредно поражение и остава на последното място в подреждането в Серия А с едва 9 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички