Разследват двама лекари за смъртта на Давиде Астори


Разследват двама лекари за смъртта на Давиде Астори
Снимка: Getty Images/Gulliver

6837 0

На 4 март тази година новината, че капитанът на Фиорентина Давиде Астори е починал, покоси футболния свят. Централният защитник издъхна в хотелската си стая в Удине преди гостуването на Удинезе в мач от Серия А.

Днес изданията на Ботуша пишат, че двама лекари ще бъдат разследвани за смъртта на бранителя, като това бе потвърдено и от главния прокурор във Флоренция. Според първоначалната експертиза 31-годишният футболист е починал в следствие на брадиаритмия (състояние, при което сърцето започва да бие по-бавно, докато в един момент не спре), но причините за смъртта са все още неясни. Лекарите, които са дали зелена светлина за здравословното състояние на Астори, работят във Флоренция и Каляри, където защитникът е изкарал осем години.

Припомняме, че през лятото на 2016 и 2017 година Давиде Астори си е правил два електрокардиологични теста. И в двата случая се вижда, че има аномалии на сърцето, като по-специални са във втория тест. Той е показал, че играчът страда от вентрикуларна екстрасистола, или нередовно биене на сърцето.

ДА ВКАРАШ ГОЛ НА ФИОРЕНТИНА И ДА ГО ПОСВЕТИШ НА АСТОРИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички