Райола разкри колко отбора са искали новата звезда на Борусия Дортмунд


Райола разкри колко отбора са искали новата звезда на Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

3098 0

Агентът на Ерлинг Холанд разкри, че интересът към новия нападател на Борусия Дортмунд е бил огромен и общо 12 клуб са проявявали интерес към норвежкия талант. 19-годишният Холанд впечатли футболна Европа с представянето си за Ред Бул Залцбург от началото на сезона, особено в Шампионска лига, където отбеляза осем гола в шест мача.

Холанд бе спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка избра офертата на Борусия Дортмунд и от следващата година ще защитава цветовете на немския тим. "Всички говорят за Манчестър Юнайтед, но 12 клуба се интересуваха от него. Проведохме сериозни разговори с всички. Накрая футболистът трябва да последва усещането си и да вземе крайното решение. Не разбирам защо в Англия толкова много обсъждат решението му да премине в Борусия Дортмунд. Той е млад футболист и има достатъчно време, за да дойде във Висшата лига в следващ етап от кариерата си", коментира Райола.

"Той не мислеше, че сега е моментът да заиграе във Висшата лига. Борусия Дортмунд е фантастичен клуб и мисля, че бе най-добрият избор за него в този момент. За един младок е много трудно да блесне във Висшата лига, Той каза не на 12 големи клуба, както от Висшата лига, така и от други първенства", допълни агентът на Холанд.

А към кои играчи се насочва Юнайтед след провала за Холанд вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички