Първият голям зимен трансфер е факт: Холанд избра изненадващ клуб


Първият голям зимен трансфер е факт: Холанд избра изненадващ клуб
Снимка: Getty Images/Gulliver

3493 0

Нападателят на РБ Залцбург Ерлинг Холанд е преминал в германския Борусия (Дортмунд). Новината обявиха "жълто-черните" от профила си в Туитър. Договорът на 19-годишния норвежец с Борусия е за 4,5 години - до лятото на 2024 година. Холанд ще се присъедини към новия си тим на 3-ти януари, а на следващия ден ще замине с тима на зимен лагер в Марбея, Испания.

"Въпреки множеството оферти от европейските топклубове, Ерлинг Холанд избра спортните цели в Борусия и перспективата, която му показахме", заяви генералният директор на германския клуб Ханс-Йоахим Вацке.

"Имахме интензивни преговори с клубното и спортното ръководство, особено с Вацке, Михаел Цорк и треньора Люсиен Фавр. Веднаха в мен възникна правилното усещане и определено поисках да премина в този отбор, да последвам този път и да играя в невероятната дортмундска атмосфера пред повече от 80 000 зрители", заяви нападателят.

Младият норвежец се превърна в истинска сензация в европейския футбол, след като в 14 мача в австрийското първенство вкара 16 гола и направи 4 асистенции. В Шампионска лига той се разписа 8 пъти в 6 двубоя. А кои други 10 играчи могат да разтърсят трансферния пазар през зимата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички