Рабио изненада: ПСЖ не направи нито един опит да ме задържи


Рабио изненада: ПСЖ не направи нито един опит да ме задържи
Снимка: Getty Images/Gulliver

1949 0

Новото попълнение на Ювентус Адриен Рабио твърди, че бившият му клуб Пари Сен Жермен не е направил дори и един опит да го задържи в отбора. Договорът на французина с парижани изтече през лятото и той премина в Ювентус като свободен агент.

"Предишната глава вече е в миналото и сега ме очаква ново и интересно приключение. Бих предпочел да завърша предишната глава по по-добър начин, но това не зависеше само от мен. Леонардо се свърза с моя агент, но така и не получих предложения. ПСЖ не предприе нито един опит да ме задържи и стана ясно, че моето време в клуба е към края си. Трябва да кажа, че преминаването ми в Ювентус бе осъществено наскоро. Всичко стана много бързо и постигнахме споразумение в кратки срокове. Нямаше никакви проблеми при преговорите", каза Рабио.

Той сравни новия си клуб с предишния. "Ювентус винаги е достигал решителните етапи в Шампионската лига. В този план те са едно ниво над ПСЖ и именно заради това взех такова решение. Относно Ювентус, аз съм тук и искам да се изявя по най-добрият начин, да помогна на отбора да постигне своите цели, а Шампионската лига е една от главните. Трябва да бъдем концентрирани, но не само в този турнир".

Рабио изрази надежда, че все още има шанс да играе за Франция. "Аз съм френски футболист и ако ми се удаде да играя успешно, надявам се да бъда един от вариантите и с радост бих играл за националния отбор". Той взе решение да напусне представителния отбор преди началото на Световното първенство през 2018 г. Селекционерът Диде Дешан не включи Рабио в основния състав и го остави в списъка с резервни футболисти. 24-годишният халф прецени, че заслужава повече и в знак на протест напусна тима на Франция. "Петлите" и без негова помощ триумфираха на Мондиала.

Междувременно звездата на ПСЖ Килиан Мбапе разкри дали ще напусне отбора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички