Пред прага на провала: В Юве се вразумиха и извадиха торбите с пари за цел №1


Пред прага на провала: В Юве се вразумиха и извадиха торбите с пари за цел №1
Снимка: Guliver/GettyImages

9783 0

Рискът Ювентус да изпусне Матайс де Лихт е бил много голям, след като до последно "бианконерите" отказваха да платят исканата от Аякс сума за капитана на отбора. Както е известно, защитникът вече е договорил личните си условия с клуба, но в последните дни беше разкрито, че забавянето на трансфера се дължи на ръководството на Юве, което е отказало да плати 75 милиона евро.

Шефовете в Торино са били убедени, че ще вземат холандския национал срещу 50 милиона евро, но тази сума е била договорена устно преди 12 месеца. Оттогава насам Де Лихт се превърна в един от най-добрите млади защитници в света, а Аякс вече получи оферти от 75 милиона евро за него от Барселона и ПСЖ.

Холандският гранд е отказал 50-те милиона евро от Ювентус и клубът е бил категоричен, че единственият вариант Де Лихт да бъде продаден е Ювентус да плати сумата, която са предлагали останалите тимове. Де Лихт вече отказа договори от тях и до последно италианският колос е предлагал по-ниска сума. Според "Gazzetta dello Sport", предпоследната оферата на "старата госпожа" преди дни е била за 67 милиона евро. Тя е пристигнала в сряда, от Аякс са отказали и са били категорични, че ако не получат 75 милиона до края на деня, няма да преговарят повече с италианското ръководство.

В крайна сметка от Юве са склонили да платят сумата, което превръща Де Лихт в един от най-скъпите защитници в историята. Също така е важно да се отбележи, че в договора на Де Лихт с Ювентус има много интересна клауза (каква е тя - четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички