Паратичи: Роналдо заслужаваше "Златната топка", но тази награда е съмнителна


Паратичи: Роналдо заслужаваше "Златната топка", но тази награда е съмнителна
Снимка: Getty Images/Gulliver

2154 0

Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи заяви, че нападателят на тима Кристиано Роналдо ще се бори за "Златната топка" през 2020 година. Паратичи е на мнението, че Роналдо е заслужавал да спечели наградата, а "рейтингите за тези награди винаги са съмнителни".

"Не смятам, че Кристиано преживява труден период. Трябва да сме му благодарни, че бе достъпен за Маурицио Сари, дори когато не бе в оптимално състояние. Нормално е да не се представя по най-добрия начин, след като нямаше възможност дори да тренира", започна Паратичи.

"Ние смятаме, че той заслужаваше "Златната топка", но рейтингите за тези награди винаги са съмнителни. Този приз за него ще стане цел за следващата година и с една победа в Шампионската лига може да се доближи до него. Той е конкурентоспособен и амбициозен, иска да докаже, че е номер едно навсякъде", добави още той.

34-годишният португалец зае трето място в анкетата на Франс Футбол за "Златната топка", която бе спечелена от Лионел Меси, а негов подгласник стана Върджил ван Дайк. Междувременно Меси призна, че когато Роналдо го е изравнил по "Златни топки", го е заболяло (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички