Непримиримите "пармалати" шокираха Ювентус в Торино


Непримиримите "пармалати" шокираха Ювентус в Торино
Снимка: Guliver/GettyImages

2449 0

Два гола аванс, и то на два пъти, не се оказаха достатъчни на Ювентус, за да преодолее съпротивата на Парма в един от позабравените големи сблъсъци на италианския футбол. "Пармалатите" се добраха до бойко 3:3 на "Алианц Стейдиъм" в Торино и вгорчиха и без това неприятната за феновете на "старата госпожа" седмица.

Мачът вървеше страхотно за домакините, които в 36' успяха да отбележат гол. Матюиди нахлу в наказателното поле, подаде на Роналдо, а Кристиано си нагласи топката на десния крак и стреля за 1:0.

В 62' се стигна до разбъркване в наказателното поле. Бернардески се "жертва", за да пресече топката и да я насочи към Манджукич, който центрира високо в малкия пеналт. Роналдо не успя да засече, но там беше Ругани, който се разписа за 2:0.

Само 2 минути по-късно обаче Юрай Куцка центрира отлично в наказателното поле, а Барила беше изпуснат от Сами Кедира. Той стреля с глава и намали резултата.

Отново 120 секунди след попадението Ювентус си върна аванса от 2 гола. Манджукич се беше преместил на десния фланг и центрира прекрасно за Кристиано Роналдо, който се внедри между четирима и се разписа с глава - 3:1.

В 74' гостите отново успяха да намалят резултата след изключително изпълнение на Жервиньо. Куцка проби към аутлинията отдясно и центрира в малкия пеналт, където бившият ас на Рома изпревари Ругани и вкара за 3:2.

И отново бившият ас на Рома донесе равенството на отбора си. Манджукич не успя да изчисти топката и тя беше отнета от играчите на Парма дълбоко в половината на Ювентус. Инглесе я овладя в наказателното, проби и успя да я насочи към Жервиньо. Той беше останал непокрит, стреля силно в обсега на Перин, но той не успя да избие - 3:3.

С головете си Кристиано вече има 17 попадения и 6 асистенции в италианската Серия А, но, подобно на геройствата на Меси срещу Валенсия, той не успя да помогне за победата. Въпреки това разликата на върха с останалите отбори е много голяма. Ювентус има 60 точки и води с цели 9 на Наполи, докато Парма е 12-и с 29.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички