Наполи превзе и "Стадио Олимпико" и продължава да е лидер в Серия А (ВИДЕО)


Наполи превзе и "Стадио Олимпико" и продължава да е лидер в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3027 0

Отобрът на Наполи постигна осма поредна победа от началото на сезона в Серия А и по този начин продължава да е лидер в първенството. Неаполитанци се наложиха с минимално 1:0 над Рома в Рим в дербито на първенството от днешния ден.

В началните 10' на срещата двата тима предпочетоха открития футбол, като положения пред двете врати не липсваха. Един Джеко получи добра възможност в 6', но не успя да овладее топката, за да отправи удар.

Добра атака за гостите в 20' доведе до попадение във вратата на Алисон. Две грешки в защитата на Рома подариха топката на Инсинье в наказателното поле и той от близко не сгреши - 0:1.

Преди мача

"Вълците" от Рим имат сериозни амбиции през този сезон и го показват с мачовете си до момента. Един Джеко и компания стартираха силно в първите 7 кръга, като допуснаха донякъде изненаваща загуба като домакин от Интер с 1:3. В оставащите срещи играчите на Еузебио ди Франческо се справиха с опонентите си и с 15 точки към момента заемат 5-та позиция.

Срещу тях обаче се изправя тимът на Наполи, който в момента е лидер в Серия А. Неаполитанците са с пълен актив от точки, като имат аванс от две пред втория Ювентус. Освен това възпитаниците на Маурисио Сари са с най-добрата атака през кампанията до момента, реализирайки 25 попадения в противниковите врати.

Състави:

Рома: Алисон, Де Роси, Джеко, Флоренци, Хесус, Коларов, Манолас, Наинголан, Пелегрини, Перес, Пероти

Наполи: Рейна, Албиол, Алан, Кайехон, Гоулам, Хамшик, Хусай, Инсинье, Жоржиньо, Кулибали, Мертенс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички