Наполи излъга Интер, за да вземе минимална преднина за Купата на Италия


Наполи излъга Интер, за да вземе минимална преднина за Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

2041 0

Наполи съумя да победи водача във временното класиране на Серия А - Интер, с 1:0 като гост в първи мач от полуфиналната фаза за Купата на Италия. Реваншът между двата отбора ще се състои на 05.03 от 21:45 часа българско време.

Резултатът в никакъв случай не решава изхода от целия сблъсък, но неаполитанци няма как да не са доволни, взимайки предвид, че "нерадзурите" имаха предимство във всяко от по-важните отношения - притежание на топката, удари, точни удари, атаки, точни подавания, корнери. В крайна сметка обаче това не се отнасяше и за головете, а освен това превъзходството на домакините така и не им осигури много чисти шансове за гол.

Единственото попадение в срещата падна в 57-ата минута. Тогава Фабиан Руис размени двойно подаване с Ди Лоренцо, след което се разходи по границата на наказателното поле, залъгвайки няколко противникови играчи, за да завърши по вълшебен начин с по-слабия си ляв крак в горния десен ъгъл на вратата.

За целия двубой Интер имаше само два чисти шанса за отбелязване на гол. Първият бе изпуснат още в началото на мача от Лаутаро Мартинес, а вторият дойде чак в добавеното време на срещата, когато Данило Д'Амброзио трябваше да разстреля Давид Оспина от наказателното поле, но вместо това отправи разочароващ удар.

Така Наполи частично се реваншира пред феновете си за издънката преди дни срещу опашкаря Лече, когато загуби с 2:3. Другият полуфинал за Купата на Италия е между отборите на Ювентус и Милан, които излизат един срещу друг в четвъртък (13.02) от 21:45 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички