Много драма и пет гола донесоха Суперкупата на Италия за Лацио (ВИДЕО)


Много драма и пет гола донесоха Суперкупата на Италия за Лацио (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3764 0

Отборът на Лацио спечели Суперкупата на Италия, след като се наложи трудно с 3:2 над Ювентус. Така момчетата на Симоне Индзаги взеха частичен реванш, след като по-рано тази година "старата госпожа" извоюва Купата на Италия след успех именно над "орлите".

Чиро Имобиле вкара два гола, за да даде комфортен аванс на Лацио преди Пауло Дибала да отбележи две попадения за шампиона на Италия в последните 6'. В добавеното време на срещата обаче Алесандро Мургия сложи точка на спора с трети гол във вратата на Джанлуиджи Буфон.

През първите 30' на срещата не се стигна до попадение, като "домакините" от Ювентус бяха по-дейни на терена. Още до 5' Куадрадо и Игуаин получиха възможност да открият резултата, но без успех. 

Въпреки натиска на "старата госпожа", Лацио бе тимът, който пръв се разписа в срещата. Чиро Имобиле получи в наказателнтоо поле и укроти топката, но веднага след това бе връхлетян от Джанлуиджи Буфон, като последва сигнал за дузпа. Именно италианският нацинал застана зад топката и прати топката в мрежата на Юве за 0:1.

В 54' играчите на Симоне Индзаги стигнаха до второ попадение, след като Марко Пароло центрира в наказателното поле, а Чиро Имобиле с глава удвои, вкарвайки и втория си гол за вечерта.

4' преди края на срещата Пауло Дибала даде надежди на своя тим, след като намали при прекрасно изпълнение на пряксвободен удар.


Paulo Dybala Goal HD - Juventus 1 - 2 Lazio... by sportsplay

В последната минута от редовново време Дибала отбеляза и втори гол, за да изравни резултата. Аржентинецът се разписва от дузпа след нарушение на Адам Марушич.

В 94' обаче Алесандро Мургия сложи точка на спора, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле на Юве.

Преди мача

Ювентус ще участва за шести пореден път в мача за Суперкупата на Италия, като в предишните си пет спечели три пъти отличието. В Серия А те нямаха проблеми да завоюват шеста поредна титла и сега ще искат да стартират с упех и новата кампания. 

Лацио от своя страна демонстрира силна игра за Купата на страната, въпреки че не спечели отличието. Момчетата на Симоне Индзаги изиграха силен мач във финала, но претърпяха поражение с 2:0 именно от "старта госпожа".

Състави:

Ювентус: Буфон, Сандро, Киелини, Бенатия, Барзали, Пянич, Кедира, Куадрадо, Манджукич, Дибала, Игуаин

Лацио: Стракоша, Уолъс, Де Врай, Раду, Баста, Парола, Лейва, Алберто, Лулич, Милинкович-Савич, Имобиле

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички