Ювентус пречупи Рома за едно полувреме и е на полуфинал за Купата


Ювентус пречупи Рома за едно полувреме и е на полуфинал за Купата
Снимка: Getty Images/Guliver

6553 0

Ювентус победи Рома с 3:1 в двубой от 1/4-финалната фаза за Купата на Италия. Попаденията за "бианконерите" отбелязаха Кристиано Роналдо, Родриго Бентакур и Леонардо Бонучи - и трите през първата част. През второто полувреме Рома върна едно попадение, което бе записано като автогол на Джанлуиджи Буфон, но не успяха да стигнат до нещо повече в срещата.

И двата отбора погледнаха в атака още от началото, но така и не успяха да създадат особено опасни положения.  Именно в 20-ата Рома стигна до първия си шут, след като Флоренци центрира към Джъстин Клуйверт, чийто изстрел обаче мина встрани от вратата.

В 25' след атака, минала през центъра Игуаин подаде към Роналдо, който нахлу в наказателното поле и с удар по земя прати топката в далечния ъгъл на вратата. След това попадение "бианконерите" определено бяха по опасните терена и много повече бяха опасните положения пред тях.

В 38' Родриго Бентанкур нанесе удар по трева към долния ляв ъгъл, при който топката се отби от гредата за 2:0. Само минута по-късно Коста пресече съперников пас и веднага насочи опасен изстрел от разстояние, който обаче беше избит от Пау Лопес. В добавеното време Бонучи засече центриране от фаул с глава. Гостите имаха претенции за засада, но дори не се стигна до намесата на ВАР.

Пет минути след подновяването на играта Игуаин бе близо до четвърто попадение, но напречната греда го спря. Малко след това Ченгиз Юндер  се справи с няколко противникови играчи и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл. Попадението обаче бе записано като автогол на Буфон, тъй като топката тупкаше пред голлинията, но се върна във вратата от ръката на стража.

Буфон обаче се реваншира в 56', когато с крак спря изстрел на останалия сам срещу него Флоренци. В 62' пък Игуаин не се възползва от извеждащо подаване и стреля отблизо право във вратаря. Следващите минути бяха доста по-спокойни, откъм положения. Чак в 84' Роналдо стреля, но ударът му мина покрай вратата.

СЪСТАВИ:

Ювентус: Буфон, Алекс Сандро, Ругани, Бонучи, Данило, Рабио, Пянич, Бентанкур, Роналдо, Игуаин, Коща

Рома: Лопес, Флоренци, Манчини, Смолинг, Коларов, Диавара, Кристанте, Ченгиз, Пелегрини, Клуиверт, Калинич

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Само преди десетина дни двата отбора се срещнаха един срещу друг в мач от Серия "А". Тогава "бианконерите" се наложиха с 2:1 на "Олимпико" и сега Рома ще се опита да вземе реванш.

Очаква се и двамата треньори да направят промени. Дъглас Коста и Гонсало Игуаин ще заменят Аарън Рамзи и Пауло Дибала в предни позиции. Маурицио Сари заяви, че не е взел решение дали да даде почивка на Кристиано Роналдо.

Рома пътува до Торино без наказания Един Джеко, което е голям проблем за Пауло Фонсека. Мястото на босненеца ще заеме Никола Калинич. "Бианконерите" спечелиха последните си 9 домакинства на Рома при голова разлика 21:3. Едно от тях беше именно за Купата на Италия – 3:0 през 2012 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички