Кийн поведе Ювентус към титлата в Италия (ВИДЕО)


Кийн поведе Ювентус към титлата в Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3895 0

Шампионът на Италия Ювентус постигна много важна победа в срещата от 31-я кръг с Милан. "Старата госпожа" спечели у дома с 2:1 и по този начин се доближиха още повече до титлата в Серия А. При загуба на Наполи срещу Дженоа утре, играчите на Масимилиано Алегри ще триумфират за 8-и пореден път в Калчото.

Домакините започнаха отлично срещата, но в края на първата част бяха наказани след грешка в изнасянето на топката. Кълбото се озова в краката на Пьонтек, който преодоля Шчезни за 0:1. След почивката обаче шампионите взеха нещата в "свои ръце" и стигнаха до пълен обрат. Пауло Дибала се разписа от дузпа, а в края на срещата младият Мойзе Кийн донесе успеха с отличен пас на Миралем Пянич. 

В момента Ювентус е лидер с 84 точки, 21 пред втория Наполи, който е с мач по-малко. До края на сезона в Италия има 7 мача. "Росонерите" продължават грешните стъпки по пътя към Топ 4. Тимът на Дженаро Гатузо има 52 точки, но петият Аталанта има мач по-малко и точка по-малко в актива си. 

В първите 20' от мача тимът на Ювентус бе по-добрият на терена в Торино. Играчите на Масимилиано Алегри владееха инициативата, а на два пъти Пауло Дибала и Марио Манджукич опитаха да притеснят защитата пред Хосе Рейна, но без успех.

Момчетата на Дженаро Гатузо обаче отговориха през втората половина от първата част. В 30' Франк Кеси опита удар, който обаче премина над вратата. 4' по-късно реферът Мишел Фабри бе повикан да прегледа ситуация на системата ВАР. Секунди по-рано Сусо опита центриране, а топката излезе в корнер, след като се отби в ръката на Алекс Сандро. Последва разглеждане, но не и отсъждане за наказателен удар.

5' преди почивката гостите поведоха в резултата. Юве сбърка при изнасянето на топката, което изведе Кшищов Пьонтек на стрелкова позиция и голмайсторът изведе "росонерите" - 0:1.

Още в началото нападателят на гостите получи нов шанс да се разпише. Този път той отправи много добре премерен удар към дясната греда, но Шчезни показа отлични умения и с пръстите изби в корнер.

В 59' обаче Матео Мусачио извърши нарушение и Фабри посочи бялата точка. Пауло Дибала се нае със задачата и изравни резултата - 1:1.

6' преди края "златната резерва" на Масимилиано Алегри Мойзе Кийн отново се превърна в герой. Той се появи в игра 20' по-рано, а в заключителните минути се възползва от пас на Миралем Пянич и завърши с прецизен удар по диагонала.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бонучи, Ругани, Спиназола, Бернардески, Джан, Бентанкур, Сандро, Дибала, Манджукич

Милан: Рейна, Калабрия, Мусачио, Романоли, Родригес, Кеси, Бакайоко, Калханоглу, Сусо, Пьонтек, Борини

Преди мача

Ювентус влиза в кръга с убедителна преднина на върха в Серия А. "Старата госпожа" има в актива си 81 точки - 18 повече от втория в подреждането Наполи. Милан от своя страна се нарежда на 4-о място с 52 точки, като изостава от третия Интер с четири пункта и разполага с преднина от само една точка пред петия Аталанта.

Домакините спечелиха последните си два мача в първенството срещу съставите на Емполи и Каляри. Гостите от Милано пък се намират в лоша форма, след като допуснаха две загуби и едно равенство в последните си три мача, позволявайки на Интер да "дръпне" в битката за третото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички