Алегри: Искам да бъда в Ювентус това, което сър Алекс бе в Юнайтед


Алегри: Искам да бъда в Ювентус това, което сър Алекс бе в Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че му допада моделът на управление, който прилагаше в Манчестър Юнайтед легендарният му бивш мениджър сър Алекс Фъргюсън.

"Винаги има някой, който иска да направи футбола по-сложен и това ме побърква. Не говоря за някой конкретно. Мога само да кажа, че те усложняват простите неща. Простотата е най-трудното нещо. Отиваме в погрешната посока, защото всякакви усложнения правят нашата работа още по-трудна", коментира Алегри, цитиран от "Football Italia".

"Корпоративният треньор е треньорът, който носи резултати. Смятам себе си за клубен мениджър, който трябва да направи обобщение в края на сезона не само по отношение на спортните постижения, но и по отношение на растежа на играчите", каза още той.

"Резултатите са това, което в крайна сметка влияе на финансите на клуба. Надявам се, че ще имам същата роля като Фъргюсън, защото това означава, че ще остана в Ювентус за същия брой години", допълва специалистът. Това изказване противоречи на слуховете, че в края на сезона Алегри напуска Ювентус. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички