Интер се провали и срещу 17-ия в класирането


Интер се провали и срещу 17-ия в класирането
Снимка: Getty Images/Guliver

1039 0

Интер допусна нова грешна стъпка в битката си с Ювентус за шампионската титла, след като завърши наравно с Лече в мач от 20-ия кръг на Серия А. За равенството повече "вина" има не Интер с представянето си, а съперникът им. Лече, който е в долната половина на таблицата, показа одухотворена игра и успя да постигне 1:1 срещу "нерадзурите" у дома. Първо Алесандро Бастони откри за Интер в 71', а Марко Манкозу изравни в 77'. В класирането Интер заема втората позиция с 47 точки, с 1 по-малко от Ювентус, но и с мач повече. Лече е 17-и с 16 точки в актива.

През първото полувреме Интер атакуваше, а Лече по-често се защитаваше. В 22' Джулио Донати влезе грубо в крака на играч на гостите, но след намесата на ВАР реферът прецени, че нарушението заслужава само жълт картон.

Втората част започна различно - Лече беше по-активният тим и бързо създаде няколко възможности в близост до вратата на Интер. В 47' изглеждаше, че реферът ще свири дузпа за домакините заради игра с ръка на Сенси в наказателното поле. След консултация с ВАР обаче арбитърът прецени, че няма 11-метров наказателен удар. Лече продължи да е по-активен и в 53' изстрел накара Ханданович да се намесва решително. В 71' Стефано Сенси пробва изстрел отдалеч, но Габриел спаси.

Секунди по-късно, при нова атака, Бираги центрира отдясно, топката кацна на главата на скоро влезлият в игра Алесандро Бастони и той я прати в мрежата на Габриел - 1:0. Той бе влязъл в 68' на мястото на Диего Годин. Само 6 минути по-късно обаче смелият Лече успя да изравни, след удар на Марко Манкозу отблизо. Асистенцията беше на Жан Майер. До края Лече можеше дори напълно да шокира именития си съперник, но нацели гредата при пряк свободен удар в 82'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички