Интер се бори, но шедьовър на Куадрадо утвърди Ювентус на върха (ВИДЕО)


Интер се бори, но шедьовър на Куадрадо утвърди Ювентус на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3022 0

Ювентус постигна минимална победа от 1:0 срещу Интер в 168-ото издание на Дербито на Италия. "Старата госпожа" постигна рекордна 28-ма поредна домакинска победа в Серия "А".

Единственото попадение в срещата бе дело на Хуан Куадрадо в 45-ата минута. Макар гостите да имаха не малко положения през първата част, така и не успяха да се разпишат във вратата на Буфон. Втората част бе по-бедна откъм положения и не се стигна до други попадения в срещата. Интер остана и с човек по-малко в добавеното време на срещата, след като Перишич получи директен червен картон.

Мачовете на Ювентус и Интер в Серия А можете да гледате на живо тук!

Домакините имаха добра възможност да открият резултата още във 2-ата минута. Лихтщайнер центрира отдясно, където намери Манджукич. Той свали към Дибала, но ударът на аржентинеца бе отразен от Ханданович. В 13-ата минута отново Дибала не успя да намери целта като ударът му от границата на накзателното срещна гредата.

Първата добра възможност за Интер се откри в 19-ата минута. След центриране от корнер последва разбъркване в наказателното поле, при което Галярдини стреля опасно, но топката мина на сантиметри от целта. 3 минути след това и Жоао Марио пропусна да нанесе удар върху италианския шампион. От границата на наказателното поле португалецът изненада всички с удара си, но отново сантиметри не достигнаха на "нерадзурите" да открият резултата.

Въпреки силните начални минути за Ювентус, то в средата на полувремто съставът на Алегри вече отстъпваше на Интер.

В 28-ата минута Буфон показа класата си и спаси удар с глава Галярдини от много близо. В 37-ата центриране от десния фланг намери Перишич, който с глава стреля силно, но Буфон отново спаси отбора си.

2 минути по-късно Юве най-накрая стигна до нещо интересно. Манджукич засече с глава центриране на Куадрадо, но и този удар мина встрани от вратата.

След куп пропуски от страна и на двата тима, Ювентус намери път към вратата на Интер. Точно в края на полувремето Куадрадо овладя топката пред наказателно поле, от където с мощен удар порази вратата на Ханданович.


Juan Cuadrado Super Goal HD - Juventus 1-0... by arcturusmedia33     

Второто полувреме също започна с по-добри положения за домакините. В 54-ата минута Пянич пропусна чиста възможност за отбелязване на гол. Той ое озова очи в очи с Ханданович в малкото наказателно поле и опита да вкара топката в долния десен ъгъл, но вратарят на Интер не допусна "бианконерите" да увеличат преднината си.

Качеството на игра през втората част определено спадна и положнията пред двете врати намаляха.

В 78-ата минута Игуаин получи топката отдясно в наказателното поле и стреля, но Ханданович изби. В 87-ата минута Ханданович направи поредно превъзходно спасяване, отразявайки удар с глава, отправен под напречната греда от Марио Манджукич. В добавеното време на срещата Иван Перишич получи директен червен картон, най-вероятно заради бурните си реакции и отправени реплики.

Състави:

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира, Пянич, Куадродо, Дибала, Манджукич, Игуаин

Интер: Ханданович, Медел, Миранда, Мурийо, Галярдини, Брозович, Кандрева, Д’Амброзио, Перишич, Жоао Марио, Икарди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички