Икарди триумфира като "Футболист на годината в Серия А"


Икарди триумфира като "Футболист на годината в Серия А"
Снимка: Getty Images/Guliver

1703 0

Звездата и капитан на Интер Мауро Икарди спечели наградата за футболист на Серия "А" за сезон 2017/18 от Асоциацията на италианските футболисти. Така той прекъсна доминацията на играчи от Ювентус, които неизменно печелят отличието през последните шест години.

Последният играч, печелил наградата като част от различен от Ювентус клуб е Златан Ибрахимович с Милан през 2011 г. Иначе последният футболист на "нерадзурите", който печели наградата е друг аржентински нападател - Диего Милито през 2010 г.

РОНАЛДО ПОВЕДЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ В СЕРИЯ А И ЗАПИСА 2 РЕКОРДА

Икарди изигра поредния си силен сезон с екипа на Интер, като реализира 29 гола и подели голмайсторския приз с Чиро Имобиле (Лацио). Неговите попадения бяха ключови за отбора да завърши на четвъртото място и да се завърне в Шампионска лига. През сезон 2018/19 Икарди отново играе много силно. Головете му са вече 8 в Калчото и общо 11 с тези в Шампионска лига. 25-годишният нападател кара шестия си сезон с екипа на миланския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички