Ефектът Роналдо: Ювентус нямаше идея как да бие слабак без Кристиано


Ефектът Роналдо: Ювентус нямаше идея как да бие слабак без Кристиано
Снимка: Guliver/GettyImages

2587 0

Липсата на Кристиано Роналдо в състава на Ювентус за гостуването на Лече определено си оказа своето влияние, след като "старата госпожа" показа тотална липса на идея в нападение и стигна само до 1:1 като гост на новака в Серия А в първи мач от 9-ия кръг на шампионата.

Ювентус стартира срещата, атакувайки масирано и още в 15' се стигна до гол след чудесно извеждащо подаване на Алекс Сандро за Игуаин. Аржентинецът успя да се разпише, но последва справка с VAR, който отмени попадението на нападателя.

Почти цяло първо полувреме "бианконерите" натискаха своя опонент, но липсваха идеи в предни позиции и рядко се стигаше до опасно положение. Такова все пак имаше в 42', но ударът на Бернардески от границата на пеналта мина покрай вратата - 0:0 до почивката.

С началото на второто полувреме пък Бентанкур беше повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Дибала беше точен и даде аванс на своите, който обаче се оказа недостатъчен. В 56' Матайс Де Лихт игра с ръка в наказателното поле и последва нова дузпа, точно реализирана от Манкозу - 1:1.

Ювентус натисна своя опонент в следващите минути, а Бернардески се отчете с огромен пропуск, след като беше изведен в наказателното поле от Бонучи, мина покрай вратаря и след това уцели греда. С пропуск сам срещу вратаря се отчете и Игуаин, а в 75' Бонучи при центриране в наказателното поле успя да стреля, но прекалено силно и топката мина над вратата.

В последнте 15 минути футболистите на Лече прекрасно затвориха постъпите към вратата си, а многобройните центрирания така и не дадоха резултат.

Така за втори път през сезона Ювентус не успя да спечели и, въпреки че няма загуба до момента, "старата госпожа" може да сдаде първото място в полза на Интер, който играе по-късно в събота срещу Парма. "Бианконерите" са с 23 пункта, докато Интер към настоящия момент е с 21. Лече пък измъкна точка от втори пореден гранд, след като стигна до бойко 2:2 на "Сан Сиро" срещу Милан преди седмица, но се намира на 16-о място с едва 8 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички