Дзола: Сари има много високо мнение за своите идеи, резервиран човек е


Дзола: Сари има много високо мнение за своите идеи, резервиран човек е
Снимка: Getty Images/Guliver

1124 0

Бившият помощник-треньор на Маурицио Сари в Челси - Джанфранко Дзола, разкри защо му е било трудно да работи със своя сънародник. Дзола заяви, че Сари има твърде високо мнение за собствените си идеи във футбола и трудно приема съвети в работата си. Въпреки това, бившият играч на Челси е доволен от наученото в работата с настоящия наставник на Ювентус.

"Сезонът ми със Сари беше труден, но изключителен в професионален смисъл. Трудно е, защото Сари е силна личност, работи много упорито и има високо мнение за собствените си идеи. Не беше лесно да го убедя да използва различни методи, когато трябваше да работи в английския футбол", заяви Дзола пред "La Gazzetta dello Sport".

"Това беше изключителен опит заради начина, по който той планира работата си, фокуса върху детайлите при подготовката за мач и внимателното проучване на съперника. Всичко това представляваше огромен плюс за мен. Опитах се да помогна на него и италианския му щаб да се свържат с английската култура, това бе моята роля. Когато си тръгна, той не благодари на никого по-специално, но такъв е Сари. Той е много резервиран човек", допълни италианецът. А защо Сари имаше конфликт с бившия си работодател - президента на Наполи, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички