Другата страна на монетата

Феновете на Милан, а и като цяло футболни привърженици по цял свят, съсипаха от критики вратаря на тима Джанлуиджи Донарума, след като младокът отказа да поднови договора си с "росонерите". От ръководството го заклеймиха като предател, който е предпочел парите пред клуба, който му е дал шанс във футбола.

Стигна се до там, че фенове по време на мача на младежката селекция на Италия срещу Дания замеряха вратаря с фалшиви пари. Но никой не пожела да чуе другата гледна точка в историята, която определено ще шокира много хора.

Шеф в Милан: Пускаме Донарума в Реал, ако ни дадат Роналдо

Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели заяви, че клубът може да пусне вратаря Джанлуиджи Донарума в Реал Мадрид. Това обаче при условие...

"Ситуацията стана враждебна и заплашителна, така че нямахме друг избор. Взехме решение, което не ни се искаше. Не ставаше дума за пари. Бяхме заплашвани, семейството на Донарума бе заплашвано", категоричен е Мино Райола по повод отказа на младока да подпише нов договор. Той беше готов да остане в тима, но в последните месеци е променил решението си.

"Казваха ни, че той няма да играе повече, имаше дори смъртни заплахи. Няма как да задържиш един играч по подобен начин. Сега има реален шанс да загубим цяла година. Шансът е малък заради класата на Донарума, но и това е възможно. Не сме говорили за пари и клаузи, дори не стигнахме до тези въпроси. Тези неща се обсъждат, когато двете страни са се разбрали на 95%. Играчът бе готов да преподпише, но от Милан ни принудиха да спрем разговорите, защото обстановката, която бе създадена, бе непоносима.

Причината Донарума да откаже на Милан е Реал Мадрид

Новината на деня в световния футбол е отказът на Джанлуиджи Донарума да подпише нов договор с Милан. Единственият лъч светлина от последните две ...

Аз поемам отговорността, но нямахме друг избор. Донарума обаче сам ми каза, че не вижда смисъл да продължава преговорите с хора, които го обиждат, нападат и заплашват. Например, имаше обиден плакат пред офисите на клуба, а смятам, че шефовете трябва да предпазват своите играчи и да махат подобни банери. Един клуб трябва да подкрепя и вдънховява своите играчи, а не да ги заплашва", заяви Райола.

Опитният мениджър разкри, че договорка между Донарума и друг клуб няма, независимо че е имал куп предложения за вратаря, който е бил искан още като дете от Реал Мадрид.

“Не съм говорил с никой от големите клубове. Нямаме договорка с друг отбор. Преди време имаше предложение от Ювентус, Реал Мадрид го искаше още като бе на 14 години. Ако Джиджо искаше да напусне, щеше вече да го е сторил. Мога да ви уверя, че не предстои скоростен трансфер. Бях обещал, че той няма да си тръгне със свободен трансфер, така че нямаше нужда да се бърза с преговорите. Искахме нещата да се случват постепенно. В същото време обаче бяхме натискани да вземем решение, което не бяхме готови и това ни накара да се оттеглим от преговорите", каза Райола, който обвини ръководството на Милан в "мафиотски практики".

"Не се разбирам добре със спортния директор Мирабели. Ние имаме коренно различни виждания. Това, което той прави, е мафиотско изнудване. Не мога да приема това отношение и няма да оставя нещата така. Нямам проблем с Фасоне и не искам да влизам във война с Милан, но такива са обстоятелствата. Не виждам как ще стигнем до положително решение. Казаха ни да вземем решение до 13 юни и ние го взехме”, отсече представителят на Джанлуиджи Донарума.

Още по темата

Please select answer!