Донарума напуска Милан


Донарума напуска Милан
Снимка: Guliver/GettyImages

3163 0

Големият италиански талант и считан за наследник на Джанлуиджи Буфон - Джанлуиджи Донарума, ще напусне Милан след края на сезон 2017/18, освен ако не бъде продаден още през това лято. Това обявиха официално от "Сан Сиро", след като италианският национал е отказал да поднови договора си.

По време на последната среща на ръководството с агента на играча - Мино Райола, той е заявил, че Донарума няма да поднови договора си и ще стане свободен агент през лятото на 2018 година. В Италия информират, че за това пръст има ръководството на Реал Мадрид, което е подготвило апетитна оферта за Донарума, ако той стане свободен агент.

"Мино Райола ме информира, че Донарума няма да поднови договора си. Това е финалното решение от тяхна страна. Имахме надежда, че той ще остане и от него ще започне реконструкцията на Милан, но той се отказа и ние ще работим по нов план, в който той няма да бъде включен. Милан ще продължи напред", каза Марко Фасоне, генерален директор на "росонерите".

Възможно е до края на лятото той да бъде продаден, но сумата, която той би генерирал на пазара, е не повече от 30 милиона евро. Ако някой прояви интерес към него, напълно възможно е Реал Мадрид също да го привлече през лятото, въпреки че Зинедин Зидан и компания се отказаха от Давид Де Хеа, тъй като френският специалист има пълно доверие на Кейлор Навас.

В Италия пишат, че ако преговорите с Реал Мадрид пропаднат, Ювентус е другият фаворит за подписа на младия вратар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички