Де Роси захвърли капитанската лента в Рома и се разкрещя на съотборник (ВИДЕО)


Де Роси захвърли капитанската лента в Рома и се разкрещя на съотборник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2374 0

Капитанът на Рома Даниеле Де Роси е един от малкото останали футболисти, които са посветили кариерата си само на един клуб. Истински образец за лидер,той слага лентата на ръката си след края на кариерата на Франческо Тоти, който също се врече във вярност на "вълците".

Де Роси прави дебюта си за тима от Вечния град на 10 октомври 2001 година, когато Фабио Капело го пуска в игра, а до момента в кариерата си той има над 600 мача за тима от столицата. Италианският полузащитник продължава да играе важна роля при "вълците" дори на 35 години, а лидерските му качества проличаха за пореден път в последния кръг от Серия А. 

Капитанът на Рома демонстрира лидерски качества в мача с Болоня, който Рома спечели с 2:1. Той се появи в игра на мястото на младия нападател Джъстин Клуиверт в 68', а Алесандро Флоренци, който към този момент бе капитан подаде лентата на Даниеле Де Роси. 35-годишният халф със засилка върна лентата към Флоренци и даде ясно послание: Истинският капитан няма нужда от лента, за да покаже, че е лидер!

ДЕ РОСИ НАМАЛЯВА ДВОЙНО ЗАПЛАТАТА СИ, ЗА ДА ОСТАНЕ В РОМА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички