Рома и Милан не излъчиха победител в дербито на Серия А


Рома и Милан не излъчиха победител в дербито на Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3563 0

Отборите на Рома и Милан не се победиха в най-интересния мач от 22-я кръг на Серия А. Срещата на "Олимпико" в Рим завърши при резултат 1:1.

Пятек откри резултата, като за втори пореден мач бележи с екипа на "росонерите". В началото на втората част обаче Заниоло донесе точката на "вълците", след като се възползва от неразбирателство в защитата на гостите.

С поделените точки двата тима запазват разликата по между си, която е една точка. Играчите на Дженаро Гатузо са четвърти с 36 точки, а тимът от Вечния град е пети с 35 пункта.

Още в 16' Рома имаше шанс да открие резултата. Един Джеко получи в наказателното поле и отправи мощен удар. В този момент обаче се намеси Джанлуиджи Донарума, който с блестящ рефлекс изби топката. 

В 25' Милан също стигна до първо голово положение. Пакета открадна топката и центрира в наказателното поле, където Пятек бе оставен непокрит и откри резултата.

Още в първата минута на втората част обаче "вълците" изравниха. След атака през десния фланг последва центриране по земя, при което Мусакио беше близко да си отбележи автогол, а след серия рикошети топката попадна в Заниоло, който от близко разстреля Донарума - 1:1.

Преди мача

Двата отбора излизат в битка за Шампионска лига – в момента „римските вълци” са пети само на точка от „росонерите”, които заемат четвърто място в подреждането. В предишния кръг и двата отбора загубиха ценни точки, постигайки равенства и сега ще опитат да се върнат на пътя на победите.

Лукас Билия и Бонавентура са с контузии в гостуващия тим, докато за Рома срещата пропуска Н'Зонзи.  В последните 10 срещи помежду им домакините имат 5 победи, гостите имат 3 победи и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Рома имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 2 победи, а гостите имат 1 победа и 2 пъти са завършили наравно.

СЪСТАВИ:

Рома: Олсен, Карсдорп, Манолас, Фацио, Коларов, Де Роси, Пелегрини, Шик, Заниоло, Флоренци, Джеко

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Мусакио, Калабриа, Кеси, Бакайоко, Пакета, Сусо, Чалханоглу, Пятек

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички