Буфон обяви: В събота е последният ми мач с Ювентус


Буфон обяви: В събота е последният ми мач с Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1482 0

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон обяви, че събота ще бъде последният му мач с Ювентус. "Бианконерите" са домакини на Верона в последния кръг на Серия А.

"В събота ще бъде моят последен мач с Ювентус и вярвам, че това ще бъде най-правилният и най-хубав момент, в който да приключа. Страхът ми бе да дойде краят на приключението с Ювентус като играч, но наистина съм горд от факта, че ще се раздавам в събота отново за Ювентус.

Трябва да кажа, че през 2001г. взеха един талант, но ако талантът бе превърнат в шампион, то това е заради подкрепата на Ювентус. Ако на 40 години все още съм тук и играя на топ ниво, то това е заради клуба", заяви Джиджи на специална пресконференция. 

До преди 15 дни той беше наясно с мнението ми, че искам да спра да играя, но сега има някои нови предложения. Най-интересното предложение за извън терена е от Андреа (б.р босът на Юве Андреа Аниели). След мача в събота, през следващата седмица, ще взема крайното решение", коментира още Буфон.

Италианският страж е печелил още пет пъти Купата на Италия, шест пъти Суперкупата на страната и Купата на УЕФА с Парма, но най-ценният му трофей без съмнение е световната купа с Италия през 2006-та година. Буфон обаче така и не успя да триумфира в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига, където Ювентус изгуби два финала в последните години. Вратарят на торинци има общо 1050 мача в професионалния футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички