УЕФА започна разследване срещу Буфон, предстои санкция


УЕФА започна разследване срещу Буфон, предстои санкция
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон ще научи наказанието си за червения картон, който получи в двубоя с Реал Мадрид на 11 април, на 23 май, съобщиха днес от УЕФА.

Италианският страж избухна срещу рефера Майкъл Оливър, след като той отсъди дузпа в полза на Кралския клуб в заключителните секунди на реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига, когато изглеждаше, че двата тима ще играят продължения. Буфон не спести остри думи към Оливър, като след срещата заяви, че той "има кошче за боклук на мястото на сърцето". От УЕФА заявяват, че 40-годишният Буфон е нарушил основните принципи на поведение, като инцидента ще бъде разгледан на 23 май, когато ще бъде определено и наказанието му.

Любопитното е, че по това време вратарят най-вероятно вече официално ще е сложил край на професионалната си кариера. Буфон обяви, че това е последният му сезон във футбола, като му остават да изиграе още два мача с Ювентус в Серия А, и ако той не промени решението си в последния момент, то в края на май вече няма да е професионален футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички