90 минути надлъгване и грубости, 10 минути драма - Рома и Милан не се победиха (ВИДЕО)


90 минути надлъгване и грубости, 10 минути драма - Рома и Милан не се победиха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4146 0

Рома и Милан не успяха да се победят, след като си вкараха по попадение в добавеното време на едно от големите дербита от 32-рия кръг на Серия А. Срещата бе от огромно значение около битката за квотата, даваща право на директно участие в Шампионска лига през следващата кампания.

Сега обаче двата тима поделиха точките и те остават с равен брой - по 57, но Милан заема 4-тата позиция, която спада зоната за най-елитния европейски клубен турнир, докато “вълците” са в зоната на Лига Европа.

Попаденията бяха реализирани от Ейбрахам и Салемакерс, съответно в 3-тата и 7-мата минута от първоначално 6-минутното добавено време, превърнало се в 10-минутно.

До головете липсваха точни удари, въпреки че бяха създадени по близо 10 голови ситуации от двата тима.

Срещата бе съпътствана със съмнения за контузии в двата тима, които доведоха и до принудителни смени още през първата част и на полувремето. Първата среща отново завърши без победител между двата тима - 2:2!

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

Срещата започна с атаки посока двете врати, но първият четвърт час бе сравнително накъсан заради състоянието на част от играчите. В една от тези ситуации Кумбула се сблъска с Жиру, което малко по-късно наложи да бъде принудително заменен от Бове. 

Още преди 15' Пелегрини отправи първия удар в срещата, но той дори не намери очертанията на вратата. 

В рамките на 33 минути двата тима създадоха по две голови положения, а точните удари бяха общо 0. Секунди по-късно Пелегрини отправи опасен удар, но Ейбрахам се озова на пътя на топката и това спаси Милан.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата продължи с накъсването на играта и грубите нарушения, които съпътстваха срещата и през първото полувреме. 

Едно от най-опасните положения до заключителните минути на срещата бе създадено сле точно час игра, когато Салемакерс пропиля центриране по десния фланг.

ГОЛ! Попадение за домакини падна в 4-тата минута от общо 6 добавени в края на срещата! Тогава Ейбрахам се възползва от пас на Чилик, залъга противников играч и наказа Менян за 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Гостите изравниха с на практика първия си точен удар в 97-мата минута чрез Салемакерс! Той се възползва от центриране на Леао и я прати в долния десен ъгъл! 1:1!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Манчини, Ибанез, Кумбула, Чилик, Кристанте, Матич, Спинацола, Пелегрини, Белоти, Ейбрахам

Милан: Менян, Ернандес, Томори, Кяер, Калабриа, Тонали, Крунич, Леао, Бенасер, Диаз, Жиру

ПРЕДИ МАЧА

Двата гранда излизат в пряк сблъсък за място в топ 4 на италианския елит. Рома се намира на петата позиция в класирането с 56 точки, Милан има същия актив, но е с по-добра голова разлика и заема четвъртото място.

Рома може да се похвали с актив от 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача във всички турнири, а Милан само с 2 успеха и 3 равенства в последните си пет. "Росонерите", както и "вълците" са полуфиналисти съответно в Шампионска лига и Лига Европа.

Първата среща между двата тима през януари на "Сан Сиро" завърши при резултат 2:2. Тогава Милан поведе с 2:0, но в заключителните минути на срещата Рома успя да изравни и да вземе точката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички