5 мача, 23 гола: Милан възкръсна в трилър, а Жиру се нареди до Салах и още 2-ма (ВИДЕО)


5 мача, 23 гола: Милан възкръсна в трилър, а Жиру се нареди до Салах и още 2-ма (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1271 0

Милан възкръсна в зрелищен мач от 23-тия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" победиха като гост борещия се за оцеляване в елита Фрозиноне с 3:2, като имаше два пълни обрата в сблъсъка.

С успеха Милан събра 49 точки и доближи втория Ювентус на 4, като "бианконерите" са с мач по-малко - гостуване на Интер в Дерби д'Италия. Фрозиноне пък остава на 14-о място с 23 пункта, като е с пет точки над зоната на изпадащите, но и мач повече.

Оливие Жиру откри в 17-ата минута, но Матиас Суле изравни от дузпа (24'). С гола си той се превърна в първия играч в историята на Фрозиноне, който вкарва поне 10 попадения в един сезон в най-високото ниво на футбола в страната.

Жиру се нареди до Салах и още двама в топ 5 на Европа

В 65-ата минута Мацители завърши пълния обрат, но шампионът от сезон 2022/23 не бе казал последната си дума. Чрез Матео Габия (72') и Лука Йович (81') отново излезе напред в резултата. Със своите гол и асистенция в днешния мач: Жиру се превърна в един от четирите играчи от топ 5 първенствата на Европа през сезона, които имат поне по 8 гола и 8 асистенции. Другите са Салах, Уоткинс и Сане.

Оливие Жиру празнува с Рафаел Леао

Затвърди се тенденцията двата отбора да правят зрелищни сблъсъци. В петте им двубоя преди днешния си отбелязаха общо цели 22 попадения - средно по над 4 на мач, като се има предвид, че един от дуелите завършва при нулево равенство.

В следващия кръг от италианската Серия А Милан има тежък мач на "Сан Сиро" срещу шампиона Наполи (11 февруари), докато Фрозиноне ще има визита на седмия в подреждането Фиорентина (също на 11 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички