5 години по-късно: Ювентус взима "следващия Буфон"


5 години по-късно: Ювентус взима "следващия Буфон"
Снимка: Guliver/GettyImages

2906 0

Джанлуиджи Буфон напуска Ювентус след края на настоящия сезон и, въпреки че не е обявил оттеглянето си от футбола, италианската легенда няма да играе повече в Серия А. "Бианконерите" по всяка вероятност ще заложат на Войчех Счесни на вратата, но са подготвили и трансферът на считания преди години за "сигурен заместник на Джиджи Буфон" - Матиа Перин от състава на Дженоа.

25-годишният страж пази като титуляр за настоящия си отбор от сезон 2013/14, след като остави страхотни впечатления с представянето си за Пескара. Името му се свързваше неколкократно с преминаване на "Ювентус Стейдиъм", но няколкото продължителни контузии, които имаше, осуетиха плана на "старата госпожа" да го привлече и интегрира в състава си.

Според "Gazzetta dello Sport", ръководството на шампионите е в напреднали преговори с Дженоа за правата на вратаря, който записа и дебюта си за Италия през 2014 година. Очаква се трансферната сума да е между 10 и 15 милиона евро, а самият страж вече се е разбрал за личните си условия - 5 години договор и 2 милиона евро годишна заплата.

В Италия продължават и спекулациите, че Джанлуиджи Донарума може да се озове при шампионите. Милан не се класира за Шампионска лига през следващия сезон, а още преди година това беше едно от условията, за да остане вратарят на "Сан Сиро". За него обаче конкуренцията ще е голяма, тъй като интерес имат от Реал Мадрид, ПСЖ и други европейски грандове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички