ВИДЕО: Великолепно шоу на "Алианц Арена" - Байерн възкръсна от мъртвите, за да изпепели Ювентус


ВИДЕО: Великолепно шоу на "Алианц Арена" - Байерн възкръсна от мъртвите, за да изпепели Ювентус

3680 0

Байерн Мюнхен осъществи впечатляващ обрат срещу Ювентус и, след като изоставаше с 0:2 от "бианконерите" на своя "Алианц Арена", но се добра като по чудо до продължения, в които изпепели надеждите на италианския шампион за 1/4-финал в Шампионска лига след общ резултат от двубоя 4:2 (след продължения) и 6:4 в осминафиналния сблъсък.

Първото полувреме протече отлично за "старата госпожа", която след голове на Погба и Куадрадо поведе с 2:0 и се виждаше на четвъртфинал в турнира. През вторите 45 минути Байерн натисна здраво, докато Мората на два пъти пропусна да реши всичко в срещата с два страхотни пропуска.

В 73' Роберт Левандовски върна надеждите на своите с прекрасен гол след центриране на Коста, а в 91' резервата Коман намери Мюлер в наказателното поле, като немският национал прати топката във вратата на Буфон - 2:2.

Фаталните за Ювентус минути настъпиха в началото на второто продължение, когато първо Алкантара вкара за 3:2, а след това бившият играч на "Старата госпожа" Коман нанесе решаващ удар и фиксира крайното 4:2.

Така миналогодишният финалист отпадна от турнира, въпреки че до последно се виждаше в следващата фаза. Пеп Гуардиола пък продължава да се надява, че ще може да вдигне "купата с големите уши" в последния си сезон, начело на Байерн.

Всички четвъртфиналисти са Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Бенфика, Атлетико Мадрид, ПСЖ и Волфсбург.

Големият проблем за Пеп Гуардиола беше вирусът, който повали Ариен Робен преди двубоя. Това наложи пускането на Франк Рибери от самото начало на срещата по лявото крило, а отдясно беше поставен Дъглас Коста.

Масимилиано Алегри излезе с подчертано дефанзивна схема, залагайки на скорост по крилата с включването на Алекс Сандро и Куадрадо на двата фланга. Той заложи и на Алваро Мората като централен нападател, отново заради по-високата му линейна скорост от тази на Марио Манджукич, който се възстанови за двубоя, но остана на пейката.

Още в 8' пък защитата на Байерн капитулира, след като Дейвид Алаба не успя да изчисти далечен пас от половината на Юве. Пол Погба остана очи в очи с Мануел Нойер и го преодоля.

Последва хаотичен натиск на Байерн, от който произлезе единствено един анемичен удар с глава, докато Алваро Мората успя да реализира гол за Ювентус, който обаче беше отменен заради засада. Иначе до положението се стигна заради нелепа грешка на Мануел Нойер. Повторенията обаче показаха, че няма засада на испанския нападател.

Все пак "бианконерите" отново успяха да ударят на контраатака, а в главната роля бяха Алваро Мората и Хуан Куадрадо. Испанецът овладя преди центъра на терена и се подигра с 4-ма от играчите в червен екип, преди да пусне отличен пас за колумбийското крило. Той нахлу в наказателното пое и с брилянтен финт неутрализира Лам, а след това с категоричен удар направи 2:0 в 28'. 

До края на полувремето домакините имаха пълен превес и в края успяха да стигнат и до реално положение за гол. Коста намери Мюлер в наказателното поле и той пробва удар, но Буфон успя да парира, запазвайки аванса от два гола на своите до почивката.

През второто полувреме Алваро Мората получи два уникални шанса да реши всичко в срещата. Той на два пъти остана очи в очи с Мануел Нойер, след като и двата пъти направи за смях защитата на Гуардиола, но в първия случай стреля с по-слабия си ляв крак право в Нойер, а при втория от 6 метра се опита да намери сглобката, но прати топката на метър в аут.

Тези пропуски натежаха, след като натискът на Байерн се увеличаваше с всяка минута. На терена с е появи и бившия играч на Юве Кинглси Коман, който определено раздвижи нападението на Байерн и позволи на Коста да заиграе с по-свободна роля. Това се оказа ключово в 73', когато Коста проби от крилото към центъра и центрира отлично към наказателното поле, където с глава Левандовски успя да върне Байерн в мача.

До края на двубоя "бианконерите" изпаднаха в глуха защита и рядко минаваха центъра, но в същото време се бранеха изключително успешно и не даваха шансове на Байерн. Това обаче се промени в първата минута на продълженията, когато Ювентус капитулира.

Елементарно объркана топка в наказателното поле предостави кълбото на Коман на десния фланг, а неговото центриране се оказа нерешима задача за защитниците и те позволиха на Томас Мюлер да се извиси и с глава да се разпише за 2:2 - продължения.

През първото продължение положения пред двете врати нямаше, но всичко беше решено в първите минути на вторите 15 минути. 3 минути след подновяването на играта Левандовски свали брилянтно топката за резервата Тиаго Алкантара, който с премерен удар в долния десен ъгъл реализира за 3:2.

Още минута по-късно все още невъзстановеният тим на Ювентус допусна втори гол и всичко в мача беше решено. Бившият играч на италианския шампион Коман направи впечатляващ пробив по дясното крило и почти необезпокояван нахлу в пеналта. Той нагласи изненадващо топката на по-слабия си ляв крак и с прекрасен удар матира Буфон за крайното 4:2.

5 минути преди края Ювентус можеше да направи последните 5 минути още по-впечатляващи, но Нойер направи брилянтно спасяване срещу Манджукич. По-фрапантното последва секунди след това, като на полупразна врата при добавката Стураро прати топката високо над вратата и с това приключи надеждите на Ювентус в мача - Байерн продължава напред.

 


Bayern Munich vs Juventus 4-2 All Goals & Full... by livegoalshd

 


Bayern Munchen 4-2 Juventus - CHAMP**NS LE*G... by zidanekrisz1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички