Гуардиола отмъква най-важния човек на Байерн Мюнхен


Гуардиола отмъква най-важния човек на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

2999 0

Хосеп Гуардиола е напът да пореже жестоко настоящия си клуб Байерн Мюнхен. Испанецът ще направи всичко по силите си, за да отмъкне трансферното гуро на баварците Михаел Рашке и да го вземе със себе си в Манчестър Сити, пише в днешното си издание "Билд".

Бившият треньор на Барселона е впечатлен от уменията на 58-годишния специалист, който остави ярък отпечатък само за 2 години на "Алианц Арена". той успя да привлече Дългас Коща и Артуро Видал, прикривайки операциите на клуба. Първият се очакваше да поеме към Висшата лига, докато Видал се водеше "трансфериран" в Арсенал преди изненадващо да облече екипа на Барселона.

Той е архитект и на сделката за двугодишен наем на Кингсли Коман, който може да бъде откупен срещу едва 17 милиона евро, въпреки че е със статут на един от най-обещаващите футболисти в света. Именно това, както и привличането на Джошуа Кимих, е причината Гуардиола да настоява да вземе Рашке със себе си, който ще улесни максимално и работата на Чики Бегиристайн.

Самият Рашке направи име в Байер Леверкузен, след като изкара 35 години на "БайАрена" и откриваше много таланти за селекцията на "аспирините". Такъв беше и случаят с Димитър Бербатов, който беше привлечен в Леверкузен именно по настояване на Рашке.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички