ВИДЕО: Леверкузен удари, но и изпусна шампиона на Испания


ВИДЕО: Леверкузен удари, но и изпусна шампиона на Испания

1790 0

Байер Леверкузен записа най-добрия си двубой за 2015 година, след като на "БайАрена" стигна до минимален успех с 1:0 над Атлетико (Мадрид) в двубой от осминафиналите на Шампионска лига.

Единственото попадение в срещата падна в 57', когато Джалханоглу препарира Моя и донесе ценната победа на "аспирините", и то срещу финалиста от миналогодишното издание в турнира.

Освен това Диего Симеоне ще трябва да се оправя в реванша без Тиаго, който получи червен картон малко след попадението на немския тим, обричайки опита на "дюшекчиите" да се доберат поне до равен.

Напрежението в испанската селекция беше много голямо, като Атлетико реализира едва 58% от подаванията си, което е най-слабото постижение в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Още по-интересен е фактът, че Атлетико излезе с най-опитния си състав в своята история в най-комерсиалния клубен турнир. Средната възраст на тима в мача беше 28 години и 260 дни.

Голът във вратата на Моя пък беше първи в неговата сметка, който преди това беше спасил 15 точни удара на противникови футболисти.

Немският тим пък спря изключително слабата си серия в елиминациите на Шампионска лига. Леверкузен беше със 7 поредни загуби, допускайки 24 гола в това време.

Реваншът между двата тима е след две седмици на "Висенте Калдерон".

В самия двубой "аспирините" доминираха почти изцяло, като Моя се отчете с няколко ключови спасявания през първото полувреме, но в 57' капитулира срещу страхотния удар на Джалханоглу.

"Дюшекчиите" също имаха своите шансове, а гол на Фернандо Торес дори беше отменен, тъй като при центрирането от корнер топката беше напуснала очертанията на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички