ВИДЕО: Бербатов поведе Монако към паметна победа над Арсенал


ВИДЕО: Бербатов поведе Монако към паметна победа над Арсенал

6414 0

Най-голямата изненада в елиминационната фаза на Шампионска лига е факт, след като на "Емиратс" Арсенал преживя истински шок и загуби с 1:3 от Монако на Димитър Бербатов, а българинът беше с основен принос за успеха.

В 38' гостите от Франция поведоха с късметлийски гол на Кондогбиа, чийто шут от 25 метра се отби в защитник и влетя в мрежата на съперника. В 54' пък Димитър Бербатов блесна с 5-ия си гол в кариерата във вратата на Арсенал и подпечата грандиозната победа на тима от Княжеството.

Единственото попадение за "артилеристите" беше дело на резервата Алекс Окслейд Чембърлейн, който с хубав удар от 21 метра в добавеното време на срещата запази някакви шансове на своя тим. Караско обаче в 94' вкара трети гол във вратата на Оспина.

"Монегаските" извадиха и сериозен късмет в двубоя, като Оливие Жиру на два пъти, Уолкът и Уелбек се отчетоха с фрапантни пропуски, които най-вероятно ще костват класирането на тима напред.

В последните 4 издания на турнира възпитаниците на Арсен Венгер отпадат неизменно в осминафиналните фаза, като сега трябва да търсят чист успех с поне 3:0, за да се класират напред.

Монако пък продължава да е най-добрият отбор в дефанзивен план в Шампионска лига, като е допуснал само 2 гола. Головете на Кондогбиа и Бербатов пък бяха първи в елиминационната фаза на турнира за тима от Княжеството от 2004 година насам.

Първата добра възможност се откри пред Даниел Уелбек още във втората минута, когато бе изведен в наказателното поле на гостите, но отправеният шут премина доста далеч от целта.

През първите пет минути играта бе изнесена изцяло в полето на Монако, като играчите на Леонардо Жардим рядко имаха допир до кълбото.

В 11-тата минута Месут Йозил получи добро подаване в наказателното поле на "монегаските", но пътят му бе затворен от Алмами Туре, а французина игра с ръка в наказателното поле, но нямаше как главният арбитър на срещата Денис Айтекин да отсъди 11-метров наказателен удар.

До 20-тата минута играта постепенно се изравни, но нито един от двата тима не организираше достатъчно опасна атака, за да се доближи до откриване на резултата.

Последваха нови 10 минути, в които битката се водеше предимно в центъра на терена, като Арсенал успя да стигне до два корнера, но защитата в синьо се справи с центриранията на Месут Йозил.

В 38-та минута изненадващо Монако повежда в резултата, след като Уелбек сбърка в центъра на терена и с два паса топката стигна до Джефри Кондогбиа и последния отправи изстрел от дъгата на наказателното поле, последва рикошет в Пер Мертезакер и Давид Оспина не можа да помръдне, а само изгледа как топката влетя в мрежата му.

След почивката Арсенал получи отличен шанс да изравни, като в 48' Жиру получи топката на метър от вратата, но успя да я прати в аут. Две минути по-късно отново той с глава прати топката в аут.

Така се стигна до мига на Бербатов. В 53' защитата на Арсенал действа изключително некоординирано и Марсиал успя да изведе Бербатов сам срещу Давид Оспина, а българският топ стрелец не сбърка и с топовен удар от 7 метра вкара 5-ия си гол във вратата на лондончани - 0:2.

4

Арсенал можеше да върне веднага попадението, след като отново Жиру получи невероятен шанс, който отново пропиля 100-онтова ситуация. Той беше изведен на 6 метра фронтално от вратата, но прати топката в аут, а след това отстъпи мястото си на Тио Уолкът.

С влизането си английското крило се разигра, но в 64' и той пропусна. Националът нахлу в наказателното поле, където Субашич успя да отрази удара му. До топката се добра Уелбек, който стреля от 5 метра, но уцели Уокът и коженото кълбо отново излезе в аут - невероятни пропуски на "артилеристите".

В следващите минути Арсенал и смените на Венгер не успяха да променят нищо на терена. Единственият по-интересен момент дойде 15 минути преди края, когато "Емиратс' освирка Бербатов при смяна, а българинът напусна терена с широка усмивка. Караско в края пък пропусна да направи победата на своите класическа.

Все пак в 91' Арсенал остави някакви шансове за реванша, след като Окслейд-Чембърлейн вкара приказен гол в добавеното време с удар от 21 метра. В 94' обаче Караско препарира Оспина и донесе успеха с 3:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички