Вердер получи урок по футбол от властелина на Бундеслигата


Вердер получи урок по футбол от властелина на Бундеслигата
Снимка: Getty images/Gulliver

1050 0

Байерн изнесе лекция на Вердер какво е да си първенец в Бундеслигата и на лек ход победи с 4:0 насред Бремен в среща от 25-ия кръг.

През първото полувреме гостите почти не изпуснаха топката, а през второто полувреме лекцията на терена демонстрира отличната им игра на контраатака.

Мюлер (25`), Алаба (45`) и Левандовски (74`, 90`) донесоха трите точки на "Баварската машина".

Първите 13 минути преминаха в приспивно темпо с леко надмощие на гостите, докато Левандовски, около точката за дузпа, не намери с глава центриране от дясно. Изстрелът му обаче бе отбит от вратаря Волф. В 19-ата минута баварците имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на домакините, но съдията не уважи претенциите им.

Бавната игра продължи до 25-ата минута, когато с перфектен диагонален фалц от 17 метра Томас Мюлер не заби гол в десния ъгъл на шокирания Волф – 0:1.

Въпреки, че началото не изобилстваше от положения, Байерн имаше смазващо преимущество и почти не позволяваше на съперника да играе с топката.

Баварците си осигуриха спокойствие на почивката, след като в края на полувремето достигнаха до изпълнение на пряк свободен удар, на 20 метра в ляво от вратата на домакините. Алаба стреля в близкия ъгъл и покачи на 0:2.

Вердер излезе преобразен второто полувреме и започна пресира противника. Домакините започнаха да търсят вратата на Байелн , като в 65-ата минута техен гол бе отменен, тъй като играч в зелено игра с ръка при центриране в наказателното поле. Минута по-рано Рейна с мъка изби прехвърлящ удар от около 30 метра.

Баварците решиха, че са си свършили работата и приеха играта в собствената половина. Тази тактика се оказа успешна и им донесе брилянтна контраатака, при която Мюлер проби от ляво и увлече вратаря на домакините. Той пусна пас към Левандовски, който на празна врата с глава направи резултата класически – 3:0.

В последната минута Левандовски записа втория си гол в мача след перфектна контраатака на Байерн. Отново на празна врата, той успя да догони излизащата топка и записа крайното 4:0.

По този мач баварците се откъснаха на 14 точки от конкурентите си и вече имат 64 пункта.

Други резултати от кръга:

Аугсбург – Майнц 0:2

Франкфурт – Падерборн 4:0

Херта – Шалке 2:2

Хофенхайм – Хамбургер 3:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички