Гуардиола разкри, че пробвал нова тактика в Шампионска лига


Гуардиола разкри, че пробвал нова тактика в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1462 0

Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола похвали тима на Шахтьор (Донецк), след като баварците буквално разпиляха вчерашния си съперник със 7:0 в Шампионска лига.

Каталунецът определи 3-ата минута в двубоя като решаваща, когато неговият възпитаници откриха резултата от дузпа на Мюлер, за която Александър Кучер получи червен картон.

"Разбира се, че сме доволни. Това е категорична победа. Нещата станаха доста по-лесни за нас след като играхме 11 срещу 10 доста дълго време. Шахтьор не създаде дори едно добро положение за гол", каза Пеп.

"Поздравявам моя отбор. Ще играем на 1/4-финал, това искахме и го постигнахме. За пръв път в треньорската ми кариера играх с петима нападатели.

В първия мач имахме доста проблеми със защитата на съперника, затова днес реших да заложа на Рибери, Робен, Левандовски и Мюлер едновременно.

Доминирахме в целия мач. Шахтьор има доста добри играчи, особено в предни позиции. Знаех това, но отново казвам, че за нас стана доста по-лесно, след като те останаха с 10 души на терена", каза още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички