Вече и ОФИЦИАЛНО: Борусия Дортмунд купи национал на Германия за 30 милиона евро


Вече и ОФИЦИАЛНО: Борусия Дортмунд купи национал на Германия за 30 милиона евро
Снимка: Getty Images

1763 0

Вицешампионът на Германия от сезон 2022/23 - Борусия Дортмунд, официално подписа 5-годишен договор с халфа на Волфсбург Феликс Нмеча!

На този етап двата клуба не разкриват параметрите по сделката, но немските медии, както и известният журналист Фабрицио Романо, съобщиха, че "жълто-черните" ще платят 30 милиона евро за правата на централния полузащитник.

Нмеча се присъедини към Волфсбург през 2021-ва година от тима на Манчестър Сити, където беше част от младежките формации. "Феликс Нмеча е бърз, технически опитен и физически силен играч, който ще подсили нашата халфова линия както в нападение, така и в защита", каза спортният директор на Борусия Дортмунд - Себастиан Кел, пред клубния сайт.

"Той получи първокласно обучение в Манчестър Сити и направи име във Волфсбург през миналия сезон. Щастливи сме, че още един германски национал се присъедини към нас и сме убедени, че развитието на Феликс далеч не е приключило", добави той.

Нмеча дебютира за националния отбор на Германия през мeсец март при загубата от Белгия в приятелска среща. Иначе, през последната кампания на клубно ниво изигра 32 мача във всички турнири, в които се отчете с 3 гола и 6 асистенции. В Дортмунд ще играе с екип с №8 на гърба!

*Четете последните новини от европейския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички