Унион Берлин загърби отново Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата


Унион Берлин загърби отново Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата
Снимка: Gulliver/GettyImages

1698 0

Данильо Дохи отбеляза сензационен победен гол в 97-ата минута и донесе трите точки на Унион Берлин при победата с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах. Така „старото лесничейство“ се завърна обратно на върха в Бундеслигата.

Хората на Урс Фишер започнаха мача от второто място, след като Байерн Мюнхен победи в събота и започнаха контрола на срещата още от първите минути. Унион пресираше сериозно, но гостите се бранеха умело, като дори хората на Даниел Фарке бяха близо до първия гол в мача, след като Аласан Плеа стреля от фал срещу бившия си клуб, но стражът на берлинци спаси.

В 29-ата гол на Бекер беше отменен, след като в хода на атаката имаше игра с ръка, а Нико Елведи все пак поведе „жребците“ като гост в 33-ата минута.

Постепенно домакините наложи траен натиск през втората част и ревът на публиката на „Ан дер Алтен“ се чу в 79-ата, когато Берен засече центриране на Диего Лейте.

Последва масирана преса от Унион Берлин измъкна победата след ъглов удар и глава на Дохи, който реализира първия си гол в Бундеслигата.

Победата върна Унион на върха с 26 точки след 12 кръга, като тимът има една повече от втория Байерн. Гладбах остана 10-и с 16 точки и е вече шест поредни гостувания не може да стигне до успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички