След като се провали в Шампионска лига, Байерн Мюнхен записа четвърти пореден успех в Бундеслигата и предвкусва титлата


След като се провали в Шампионска лига, Байерн Мюнхен записа четвърти пореден успех в Бундеслигата и предвкусва титлата
Снимка: GettyImages

1579 0

Байерн Мюнхен тресна с лекота с 3:0 Арминия Билефелд като гост в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата. Четвъртият пореден успех на „баварците“ в шампионата отново увеличи преднината им на върха и вече предвкусват поредната си титла.

Гостите биха съперника си без напрежение и осезаемо се видя, че в Германия тимът няма конкуренция, за разлика от Шампионската лига, където преди броени дни се провали срещу скромния тим на Виляреал.

Хората на Юлиан Нагелсман си оплетоха кошницата още до почивката. Първо Якоб Лаурсен си вкара нелеп автогол в 10-ата минута. Серж Гнабри в седмата добавена минута на първата част удвои преднината на гостите. Малко преди това попадение ВАР и съдията отмениха гол за домакините дело на Масая Окугава заради засада.

След почивката баварците заиграха по-лежерно. Това позволи на Арминия да покаже зъби и да пробва да се върне в мача, но безуспешно. Вместо това Джамал Мусиала вкара трети гол за гостите и фиксира крайното 0:3 в 85-ата минута.

С прибавените 3 точки Байерн вече има 72 и се бетонира здраво на върха в класирането. Вторият Борусия Дортмунд е с 9 пункта по-малко. Арминия е в зоната на изпадащите – 17 позиция, с 26 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички