Ще убие ли Порто мечтата на Байерн за требъл?


Ще убие ли Порто мечтата на Байерн за требъл?
Снимка: Gulliver/Getty Images

901 0

Мисия "Требъл" за пръв път през сезона на Байерн е под заплаха. В Бундеслигата авансът е 12 точки само пет кръга преди края, за Купата на Германия предстои полуфинал на собствен терен, но в Шампионската лига тази вечер от 21:45 на „Алианц Арена” трябва да се наваксва пасив от 1:3 срещу Порто.

А лазаретът е все така пълен - Робен, Алаба, Бенатия и сие още са вътре, Рибери има илюзорен шанс да се възстанови. Добре, че капитанът Филип Лам е готов след вирусна инфекция, Бастиян Швайнщайгер тренира здраво последните два дни, а и Хуан Бернат също най-вероятно ще е на линия след лека травма в глезена. Затова и Пеп Гуардиола е оптимист, но и реалист преди стотния си мач начело на Байерн.

"1:3 в Шампионската лига не се наваксва лесно", каза треньорът, който иначе е "напълно убеден", че отборът ще направи всичко възможно, за да играе за 4-а поредна година на полуфинал.

"Това обаче няма да стане с хвърляне в атака като камикадзета”, уточни Томас Мюлер. „А и все пак 2:0 едва ли ще е футболно чудо." Въпреки това пред рекордьора по титли в Германия стои задача, която не е била по силите му досега - Байерн е елиминиран всеки път, в който изостава с два гола като гост след първия мач. Колкото и рядко да се е случвало това.

„Знам в какъв клуб съм. Тук не само е важно да си шампион и ностел на Купата, единствено требълът задоволява. Така е в големите клубове”, патетично отбеляза и вчера Гуардиола, преди да добави: „Тези момчета винаги ще са моите герои. До края на живота ми." Пеп вече го е правил веднъж - през 2009-а с Барселона.

На фона на кризисната ситуация в Байерн играчите на Порто имаха безгрижен уикенд. В събота треньорът Хулен Лопетеги остави 9 от титулярите преди седмица на пейката при победата с 1:0 над Академика. „Драконите” се готвят да стигнат на полуфинал за пръв път от 2004-а, а тогава те триумфираха и с трофея при Жозе Моуриньо. Еуфорията в града е огромна, а вчера няколкостотин души изпратиха отбора на летището. Лудостта на феновете накара президента Пинто да Коща да се обърне емоционално към тях: "Разчувствахте ни и ни дадохте сили. Ще посветим тази победа на всички вас".

Макар Порто да няма загуба дотук в турнира, Лопетеги е изправен пред сериозен проблем - кой да замести наказаните бекове Данило и Алекс Сандро. Травмата на Тейо обаче не се усеща заради силната форма на Куарешма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички