Шок! Германия на колене пред Македония


Шок! Германия на колене пред Македония
Снимка: Guliver/GettyImages

9207 0

Шокиращите резултати в световните квалификации за Световното през 2022 година продължиха с пълна сила, а най-голямата сензация дойде тази вечер, след като Германия преклони глава пред Северна Македония, падайки с 1:2 от западната ни съседка, и то у дома. 

Началото на мача не предвещаваше подобен развой, след като от самото начало Маншафта натисна, а в 9' Горецка удари греда. След средата на полувремето обаче германците намалиха оборотите, а в края на полувремето македонците нанесоха първия си удар. 

В 40' Тер Щеген се намеси решаващо срещу удар на Алиоски, но в добавеното време и той нямаше какво да нарави, когато Барди комбинира елегантно с Пандев, а ветеранът се разписа за 0:1. 

След почивката домакините реагираха и натиснаха своя съперник, а в 62' беше отсъдена дузпа в полза на Германия за нарушение на Алиоски. Гюндоган реализира 11-метровия наказателен удар и изглеждаше, че все пак домакините ще се справят с непретенциозния си съперник. 

Нищо подобно обаче - германците направиха няколко пропуска, но и допускаха много контраатаки на македонците. И при една такава ситуация в 85' се стигна до нов гол. Адеми пое топката отлично в наказателното поле, проби покрай защитник и поднесе топката за Елмас - удар, гол за гостите и успех за Северна Македония.

С триумфа македонците изпревариха Германия и са на 2-о място с 6 точки - равен брой с бившия световен шампион, но по-добра голова разлика. Армения е №1 с 9 точки от 3 мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички