Сензация! Байерн Мюнхен отпадна от третодивизионен отбор за Купата (ВИДЕО)


Сензация! Байерн Мюнхен отпадна от третодивизионен отбор за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2339 0

Истинска сензация в Германия! Шампионът Байерн Мюнхен е аут от Купата, след като отстъпи пред третодивиозионния Саарбрюкен с 2:1 на 1/16-финалите.

Томас Мюлер откри резултата за баварците в 16', но Патрик Зонтхаймер изравни в продължението на първото полувреем. В последните секунди на мача Марсел Гаус шокира баварците с второ попадение. С него изхвърли баварците от турнира. Друга лоша новина е и контузия на Матайс де Лихт, който напусна терена принудително.

Саарбрюкен е 15-ти в третото ниво на германския футбол и бе абсолютен аутсайдер срещу именития си съперник. За първи път от точно 23 години Байерн е елиминиран от отбор от Трета Дивизия или по-ниска. Последният път е на 1 ноември 2000 г. срещу тогавашния четвъртодивизионен отбор 1. ФК Магдебург.

Очакванията не се оправдаха и нямаше ранен натиск от страна на Байерн. Но все пак отборът на Томас Тухел откри резултата с първия си точен удар в двубоя. В 16' Томас Мюлер се възползва от пас на Кретциг и с далечен шут не оставя шанс на вратаря Тим Шрайбер. Противно на очакванията за още голове от баварците, Саарбрюкен изравни резултата в ключов момент. Това стана в добавеното време на първото полувреме, когато Патрик Зонтаймер се разписа след асистенция на Лукас Бьодер.

След почивката Байерн се хвърли в атака, но без успех. Лерой Сане и Гнабри бяха близо до втори гол, но в такива момента се намесваше и вратаря на домакините. Тухел дори пусна в игра и Джамал Мусиала, Кингсли Коман и Серж Гнабри на местата на Франс Кретциг, Буна Сар и Лерой Сане. И това обаче не доведе до положителен развой.

Така се стигна до добавените минути, където домакините изкакаха своя момент. Той дойде в 6-ата минута от продължението, когато Тим Сивеха подаде на Марсел Граус и той преодоля Мануел Нойер за 2:1. Това бе и най-чистата и първа опасна ситуация през втората част за домакините.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички