Сега всички говорят за него, но малцина помнят, че Терзич е бил мениджър в тим от Висшата лига


Сега всички говорят за него, но малцина помнят, че Терзич е бил мениджър в тим от Висшата лига
Снимка: Getty Images

762 0

Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич в момента е на гребена на вълната, след кат успя да класира отбора на финал в Шампионска лига, отстранявайки ПСЖ. Той обаче имаше работа във Висшата лига, която едва ли много от феновете помнят.

Във вторник вечер Борусия Дортмунд направи една от големите изненади на сезона, като елиминира Пари Сен Жермен на полуфиналите на Шампионската лига. ПСЖ беше голям фаворит за класиране на финала на "Уембли" следващия месец, като Килиан Мбапе искаше да спечели състезанието за първи път в своята кариера, преди да напусне клуба това лято.

Малко известен факт за наставника на Борусия Дортмунд

Дори победата на Дортмунд с 1:0 в първия мач миналата седмица не промени това очакване, но отборът от Бундеслигата успя да повтори този резултат на "Парк де Пренс", за да продължи с общ резултат от 2:0 и място на финала за първи време от 2013 година.

Още: Един Терзич: Мечтата за Борусия Дортмунд не е приключила!

Като цяло сезонът не бе от лесните за германския тим, който в момента е пети в таблицата на Бундеслигата и изостава от 24 точки от шампиона Байер Леверкузен.

Въпреки че представянето и резултатите бяха непоследователни през цялата кампания в лигата, мениджърът Един Терзич изгради отбор, който през елиминации може да отстрани всеки отбор.  Терзич започна втория си период като мениджър през лятото на 2022 г., след като беше временен шеф през втората половина на кампанията 2020/21.

Малко известен факт за треньора на Борусия Дортмунд

41-годишният футболист прекара кариерата си в долните първенства на Германия, а след като се оттегли като играч през 2013 г., се зае с треньорския си път.  Дортмунд е единственият клуб, който Терзич някога е ръководил, но малко хора помнят, че той прекара две години като треньор във Висшата лига с Уест Хям.

Още: Терзич преди реванша: Трябва да се подобрим, 1:0 може да не е достатъчно

Терзич работи като скаут на Дортмунд в последните години от кариерата си на играч, но след пенсионирането си през 2013 г. той отказа ролята на треньор в клуба в полза на това да стане помощник-треньор на Славен Билич в турския гранд Бешикташ. След това германецът последва Билич в Уест Хем през 2015 г., където работи, докато хърватският мениджър не беше уволнен през 2017 г.

Година по-късно  Терзич получи своя треньорски лиценз на UEFA Pro, преди да стане асистент в Дортмунд и да прекара една година като технически директор. Малцина биха го очаквали, но Уест Хям скоро може да брои, че имал мениджър, спечелил Шампионска лига.

Още: "Крехък аванс, но нищо повече" - коментарът на Един Терзич след Борусия Дортмунд 1:0 ПСЖ

Един Терзич преди полуфинала: Борусия има план как да навреди на ПСЖ

"Малко тимове могат да го направят" - думите на Терзич след 4:2 срещу Атлетико Мадрид и предупреждението към ПСЖ

Треньорът на Борусия Дортмунд за героя от първия мач с Челси: Не е готов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички